Jag glömmer dig aldrig

"En charmig och härlig sommarläsning! Rekommenderas varmt!"
BTJ

En gång för alla

"Dessenläsare blir inte besvikna då allvaret smidigt blandas med romantik, tonårens identitetsskapande och familjerelationer som skildras varmt, nära och äkta. Tonårsläsaren och uppåt möter kärlek och upptåg som varvas med ett samhällsproblem av stora mått. Helhetsbetyg: 4" – Marie-Helene Klementsson,

Blunda och hoppa

"Jag sträckläser alla Dessens böcker, så också den här. Det är bra. Det är tänkvärt. Det är uppslukande. Det är Dessen."

Blunda och hoppa

"För så var känslan – hon har ännu en gång skrivit en smått briljant bok."

"Det här är en riktigt bra Dessen-bok med underbara karaktärer som är något av hennes kännetecken. Hon är en mästare på att teckna bra karaktärer som går direkt in i hjärtat. Jag vill inte stänga boken och säga hej då till dem. Jag vill bara fortsätta läsa och stanna kvar i deras värld. "

Malins bokblogg

Blunda och hoppa

"En perfekt bok nu när det är sommar." / Min bokkista

Blunda och hoppa

"Och så älskar jag Dexter. Alltså verkligen älskar!" / Fiktiviteter

Blunda och hoppa

"Jag rekommenderar verkligen alla böckerna." / En bok om dagen

"För det är inte slutet som är grejen med Dessens böcker, utan det är vägen dit. Jag rekommenderar verkligen alla böckerna. De behöver inte läsas i ordning, så hugg den som du först får tag i! ;-) "

En bok om dagen

 

Du glömde säga hej då

"Detta är den perfekta sommarboken, läs den bara!!"

"Det finns författare som har en speciell plats i mitt hjärta. Det kan vara så att jag läste böcker av de när jag var yngre , att de är så himla charmiga (både som person och hur de skriver) eller att de skriver böcker som passar perfekt i just den stämningen du känner.
Sarah Dessen hör till den sista kategorien./.../ Det Sarah Dessen gör så bra är att beskriva känslor, jag känner att jag är Mclean och att jag har hennes problem, vilket är skickligt gjort av henne.

Detta är den perfekta sommarboken, läs den bara!!"

Booksarelives

Du glömde säga hej då

"Språket känns ordentligt genomarbetat, skickligt och genomtänkt." / Liber Libri

"Det var romantiskt, hög igenkänningsfaktor och trovärdiga karaktärer. Och det bästa av allt - trovärdiga relationer. Det är varken kärlek eller vänskap vid första ögonkastet. Känslor och relationer utvecklas allt eftersom tiden går. Det känns verkligt.
 
Språket känns ordentligt genomarbetat, skickligt och genomtänkt."

Liber Libri

Du glömde säga hej då

"Den är mysig och härlig och andas definitivt Dessen." / Zachan the writer

Du glömde säga hej då

"Betyg: 10/10"

"Åh, Sarah Dessen skriver så underbart och hon har sådana underbara karaktärer!

/.../ Sedan när storyn började på riktigt så var jag helt, helt fast! Jag kunde för sjutton inte släppa boken! Otroligt spännande och varje sida så kände man med varenda karaktär!"

Recenzion

Du glömde säga hej då

"Det är fint och trollbinder en."

"I alla fall så är Sarah Dessens språk skrivet på ett vackert och somrigt språk,och det märker jag alltså även när det är översatt. Det är fint och trollbinder en."

Andy pandy cool

Du glömde säga hej då

"Jag satt uppe halva natten och sträckläste hela boken, det var omöjligt att lägga ifrån sig den!"

"Den här boken var så ... grymt bra, helt enkelt. Jag var fast från första sidan. Jag satt uppe halva natten och sträckläste hela boken, det var omöjligt att lägga ifrån sig den! Alla karaktärer kändes väldigt riktiga och man lärde känna dem mer och mer allt eftersom Mclean lärde känna dom."

Boklisa

Du glömde säga hej då

"Det här är en av mina absoluta favoritförfattare och jag kan varmt rekommendera hennes böcker vidare."

"Att få hem en ny Sarah Dessen-bok i brevlådan lovar långsam och njutningsfull läsning. /.../

Jag gillar det vardagliga – att hennes karaktärer och handling är som livet självt. Inte stora, dramatiska eller överdrivna utan snarare väldigt äkta och med hög igenkänning. Och så alla detaljer. Hon är en mästare på att teckna karaktärer och dialoger utsmyckade med små detaljer som gör att allt känns så verkligt."

Malins bokblogg 

Du glömde säga hej då

"Om jag var sexton och skulle läsa den här boken skulle jag läsa om den efter det att sista sidan var utläst."/ Bokgalleriet

Mitt perfekta liv

"Det blev väldigt verklighetstroget, det kändes som om jag var hon, själva Macy." / Lina Spåls, 13 år, Dala-Demokraten

Mitt perfekta liv

"En pralin i ungdomsbokssammanhang"

"Lika söt som boken är på omslaget, lika söt är handlingen. Detta är en pralin i ungdomsbokssammanhang där tonårens sökande efter ett eget jag är i fokus, förpackat i en söt historia som, trots sin söta yta, för den skull inte blir kladdig. Tunga ämnen är lättsamt förpackade och läsningen förblir trevlig hela vägen."

Annas resa

Mitt perfekta liv

"En underbar bok"

"Mitt perfekta liv är en underbar bok, med som alltid när det gäller Sarah Dessen, mycket väl sammansatta personligheter. Hon gör dem levande, varma och mänskliga och hon ger dem fel och brister likväl som positiva och fina egenskaper."

Bibliotekskatten

Mitt perfekta liv

"Åh, vilken härlig bok det här var!"

"Kan även meddela att jag läste denna bok på 5 dagar, vilket är väldigt snabbt för mig när det gäller en bok på nästan 450 sidor under en skolvecka. Detta är ett starkt tecken på att boken var riktigt bra!
Detta var första boken jag läste av Sarah Dessen, faktiskt. Och jag är imponerad! Fler böcker av henne lär definitivt läsas i framtiden!"

Amelies boktips

Mitt perfekta liv

"Riktigt beroendeframkallande och bra skriven"

"Boken är riktigt beroendeframkallande och bra skriven, precis som den första jag läste av Sarah Dessen. Igår läste jag i stort sätt hela dagen och ville inte lägga den ifrån mig. Så nu ser jag fram i mot fler böcker av denna underbara författare. Finns inga fler på svenska än, men när det kommer då vill jag läsa dom andra också.

Jag rekommenderar denna bok till er tjejer där ute som gillar ungdomsböcker. Du kommer bli fångad i din läsning redan på första sidan. Det blev jag."


Juliadagbok

Mitt perfekta liv

"Kan känna igen sig själv"

"Sarah Dessen har lyckats (enligt mig) med att beskriva situationer och händelserna väldigt bra så att man själv kan känna igen sig själv vilket ibland kan vara viktigt för att inte tappa taget om läslusten när det gäller chic-lit böcker."

Bokälskarinnan

Mycket mer än så

"fängslar med en betvingande självklarhet" /Borås Tidning

"Hennes styrka ligger i den associationsrika bredden och det outtalade djupet. Det tar en stund innan dessa kvaliteter blivit uppenbara, men när så skett fängslar hon med en betvingande självklarhet.
Tonvikten ligger på relationer, på problem som berör dynamiken inom en familj, på det vanskliga äventyr det innebär för en tonåring att hitta en väg in i vuxenlivet, att finna en partner. Sarah Dessen bearbetar tidlösa ämnen, skriver dessutom en klassisk prosa, dock präglad av en egendomligt omsorgsfull hjärtlighet. Som den insiktsfulla människokännare hon är, förmår hon att belysa betydelsefulla situationer från en mängd perspektiv."

 

Mycket mer än så

"Sommarens bästa"

Mycket mer än så

"Men vilken väldigt skön bok det här var då!"

"Jag tycker mycket om att det inte blir för omvälvande förvandling, sådär så att det blir helt orealistiskt och konstigt. Det är ingen förvandling som handlar om att Auden ska gå ner femton kilo och börja klä sig i coolare kläder. Det handlar om att våga släppa fram det som finns inuti och att våga vara "hela sig själv" - lite luddigt uttryckt. Om att ta ansvar för det som man faktiskt har ansvar för och våga säga nej till ansvar som man inte kan bära. Om att våga komma nära; att våga tycka om. Det är en sådan där förvandling eller kanske snarare utveckling som växer fram och som känns alldeles rätt - och jag tycker mycket om att följa Auden genom alltihop. Jag gillar att det vilar ett lugn över boken; att livet rullar på utan hets.
Läs! ;-)"

Mycket mer än så

"man blir helt fast"

"Dessens böcker är den sorten man blir helt fast i och inte kan släppa förrän sista sidan har lästs ut och sedan om."

Mycket mer än så

"Bäst hittills. BÄST!!"

"I helgen klippte jag Sarah Dessens ”Along for the ride” i en kvälls/nattsittning (på svenska ”Mycket mer än så”).
Vad kan jag säga om den? Bäst hittills. BÄST!! Och vid det här laget är mina förväntningar ändå skyhöga när jag börjar på en ny av henne. Trots det. BÄST!!!
Jag hamnade i läget att jag hela tiden satt och kollade hur många sidor jag hade kvar – för att jag hoppades att de magiskt skulle öka i antal istället för att minska. Då ni! Man vill så gärna lägga undan och spara läsningen lite för att den är otroligt bra, men samtidigt är det helt omöjligt att göra det."
Johanna L

Mycket mer än så

"Sarah Dessen på svenska"

"I Juni kommer Sarah Dessens första bok ut på Svenska. Under den senaste tiden har jag blivit väldigt förtjust i Sarah Dessens böcker och jag har bloggat om till exempel hennes bok dreamland. Men tanke på hur bra dom är, är jag förvånad över att de inte översatts tidigare. Men nu kommer den första, precis lagom till sommaren."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår