BTJ

Imperiets arvingar 5: Fängelseflykten

”Författaren Oskar Källner ger oss en fartfylld, fantasifull, gripande och intressant läsning. Helhetsbetyg: 5.” Fia Idegård

Minnesskrinet

”Källner och Johnsson levererar återigen högkvalitativ barnlitteratur som tar med oss på ett medryckande rymdäventyr ... Detta är verkligen en otroligt välarbetad serie som älskas lika mycket av mig som tioåriga sonen.

 Imperiets arvingar väcker sann läsglädje!”

Minnesskrinet

”Har ni inte läst hela serien än? Vilken tur du har som har den framför dig, jag är avundsjuk. [...]

Hur mycket spännande saker kan man egentligen trycka in i en bok? Oskar Källner är en mästare på det. Vi kastas från händelse till händelse, den ena mer dramatisk än den andra, men samtidigt hänger allt ihop och ingen röd tråd lämnas hängande. [...] Karl Johnssons illustrationer är detaljerade och perfekta till det här.

Minnesskrinet

”Så slutresultatet blir ännu en underhållande del i en serie som är en stor homage till genren.”

Minnesskrinet

”Det var så roligt att få läsa mer om Alice och Elias och få följa med dem på ännu ett spännande äventyr som innehöll möten med nya varelser, action och mycket mer. [...]

Språket var målande och tillsammans med Jonssons illustrationer kändes boken verkligen levande och även om boken är skriven för 9-12 åringar så passar det mer än utmärkt att läsa som vuxen också.”

Minnesskrinet

”Känner mig repetetiv… men Källners laservassa penna i kombination med Johnssons magiska illustrationer bildar ett fantastiskt resultat. [...] Lyckan när man förstår en halvsmal och insmugen referens.”
BTJ

Minnesskrinet

"Det är välskrivet, intressant och mycket spännande läsning. Helhetsbetyg: 5." Fia Idegård

Imperiets arvingar 3: Gravplaneten

"Det klassiska temat om barn i en främmande värld som får upptäcka nya sidor och styrkor hos sig själva hanteras med fin inlevelse.

Reflektioner kring samarbete, familj, makt och förtryck lyfter berättelsen ännu mer. Fascination inför andras förmågor och uttrycken för jämställdhet gör att både bild och text känns baserade i ett angeläget här och nu. Dessutom är det ett hisnande spännande läsäventyr, välskrivet och lättläst!" Josefin Jansson

Imperiets arvingar 1: Bortförda

"De första två, "Bortförda" och "Järnrosen", riktigt sprakar av fantasi och glädje över att förmedla en ny värld, fantastiska varelser och häpnadsväckande teknik." Josefin Jansson

Imperiets arvingar 3: Gravplaneten

”Gravplaneten får självklart högsta toppbetyget från mig. Här finns fartfylld verklighetsflykt, laddad spänning, mystik, fantasi, värme och hjärta på ett sätt som jag bara helt enkelt älskar! Betyg 5/5”

Imperiets arvingar 3: Gravplaneten

”Så himla bra bok! Gravplaneten är en av årets bästa böcker och ett obligatoriskt inköp till alla skolbibliotek enligt oss. Betyg 5 av 5”

Imperiets arvingar 3: Gravplaneten

”Bland det bästa och snyggaste som gjorts inom svensk science fiction. Bästa av två galaxer; Fantastisk story (Källner) och fantastiska illustrationer (Johnsson) - ett radarpar i klass med Han Solo och Chewbacca ...”
BTJ

Imperiets arvingar 3: Gravplaneten

”Karl Johnssons färgrika men allvarsamma illustrationer är detaljerade och stämningshöjande. Författaren Oskar Källner skapar ett levande rymduniversum med en lång historia och många olika planeter och kulturer. [...]

Gravplaneten är en spännande, mörk och välkonstruerad bok. Helhetsbetyg: 4” Fia Idegård

Imperiets arvingar 1: Bortförda

””Jag rekommenderar boken, som är första delen i en serie, starkt till alla åldrar. 5/5” Leo, 12 år

Imperiets arvingar 1: Bortförda

”Det här är Science fiction på riktigt för barn. Ända sedan jag läste böckerna ”Bortförda” och ”Järnrosen” kan jag inte sluta att tipsa om böckerna hejvilt till alla.”

Imperiets arvingar 2: Järnrosen

”Berättelsen är fortfarande lika fartfylld och spännande och eftersom den slutar i en riktig cliffhanger så är jag väldigt nyfiken på vad som kommer att hända i nästa bok ...”

Imperiets arvingar 1: Bortförda

”Bortförda bjöd på ett spännande äventyr i rymden med fina karaktärer och helt fantastiska illustrationer! Rekommenderas varmt!”

Imperiets arvingar 1: Bortförda

”Det är korta fartfyllda kapitel som ofta slutar med en cliffhanger. [...] Det här lovar gott hörrni!”
BTJ

Imperiets arvingar 1: Bortförda

"Berättelsen är mycket underhållande och håller högt tempo. Dessutom är illustrationerna väl genomförda och bidrar till ett ökat läsvärde. Helhetsbetyg: 4." Karin Alvehus
BTJ

Imperiets arvingar 2: Järnrosen

"Andra delen i serien är lika underhållande och håller samma höga tempo som den första. Illustrationerna är välgjorda och dramatiska, de bidrar starkt till ett läsvärdet. Helhetsbetyg: 4" Karin Alvehus

Nyckeln

"Konstigt, spännande, lite läskigt, lite lättat."

Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren berättar om hur det varit att jobba med, och nu har avslutat, Engelsforstrilogin.

Berättelser från Engelsfors

"Jag tycker att illustrationerna är otroligt bra, de fångar den apokalyptiska stämningen och karaktärernas olika personligheter på pricken." / Cecilia Nilsson, Ystad Allehanda

Berättelser från Engelsfors

"Det är vackert och dramatiskt, och intressant att se flera tecknare tolka karaktärerna."

Berättelser från Engelsfors

"Nu längtar jag till sista delen." / Hanna Höglund, Expressen

"Det är både snyggt, smart och häftigt och förstås den bästa teaser nästa bok kan få, för här skildras både det redan skedda från nya perspektiv och hintas om framtiden. /.../

Författarna fångar paradoxalt nog Sverige så bra för att de kan sin amerikanska popkulturkanon utan och innan. De snor med kärlek men skapar en egen, ständigt växande värld: också 90- och 00-talets största tv-hjältinna Buffy kämpade mot ett magiråd av stela gubbar och gummor." 

Hanna Höglund, Expressen

 

Berättelser från Engelsfors

"Nu längtar jag ännu mer efter Nyckeln!"

"Den är fantastiskt snyggt tecknad och på något sätt har tecknarna lyckats pricka in precis hur jag föreställt mig karaktärerna. Färgerna i bilderna är fantastiska och kompositionerna perfekta. Uppslag efter uppslag är en explosion i dramatiska färger och bilderna är fulla av snygga detaljer."

Bokblomma

Berättelser från Engelsfors

"Jag kommer att läsa om den, säkert flera gånger."

!Ja, ja, ja! Jag kan inte förhålla mig till det universum som Sara och Mats utan att bli en total fangirl. Älskar dessa små historier, speciellt den om Adriana. Otroligt snyggt tecknat. Jag kommer att läsa om den, säkert flera gånger."

Louixenpixeln

Berättelser från Engelsfors

"Berättelser från Engelsfors ger mig mersmak och gör min längtan till Nyckeln än större."

"Men Cirkeln var ju så bra... och Eld var ju så bra... då bara måste ju Berättelser från Engelsfors också vara bra... eller?
   Svaret på frågan är ja, ja och åter ja! Det är ett snyggt och tätt seriealbum som de fem skaparna presenterar. Tillsammans kompletterar de varandra ypperligt. Läsningen verkligen andas kvalité rakt igenom."

Glasögonorm

Berättelser från Engelsfors

"Ett måste för alla Engelsfors-trilogin fans!" /Schitzo-Cookie

Berättelser från Engelsfors

"Jag gillar historierna och bilderna väldigt mycket och visst albumet är väldigt kort och gick ruskigt fort läsa, men jag gillade det.´" / Vettans böcker


 

Berättelser från Engelsfors

"ett riktigt fint seriealbum"

"Fem snillen ligger bakom det här albumet, nämligen Sara Bergmark Elfgren, Mats Strandberg, Kim W Andersson, Karl Johnsson och Lina Neidestam. Dessa fem har samarbetat kring text och bild, vilket har resulterat i ett riktigt fint seriealbum vars handling kretsar kring de magiska händelserna i Engelsfors. "

En bok om dagen

Berättelser från Engelsfors

"Det är underbart att få återvända till den magiska och härliga stämningen som Engelsfors förmedlar och samtidigt också återförenas med alla karaktärer."

"Ge oss filmer, samlarkort, affischer, rubbet. Ju nördigare desto underbarare, Engelsfors kan aldrig bli uttjatat."

Hanna och Elin, Tonårsboken

Berättelser från Engelsfors

"Jag älskar det faktum att boken är färglagd, det känns verkligen som om de 5 författarna har gjort ett väldigt noga jobb, värt väntan." / Bokvarg

Berättelser från Engelsfors

"Det får mig att vilja läsa mer serier och det får mig att längta efter sista delen i trilogin."

"Bilderna är helt fantastiska. Vilka artister dessa tre serietecknare är! De kommer nog helt klart få sig en rejäl skjuts i och med det här projektet, inte för att jag säger att de behöver det, snarare att jag tror att de kommer hitta en helt ny publik efter det här (mig själv inkludera). "

Böcker x 3

Berättelser från Engelsfors

"Det märks att det här är en genomarbetad produkt, verkligen inte något slarvigt ihopkommet."

"Men bäst av allt i boken är ändå Mona Månstråle, som är den berättare som binder samman de olika berättelserna. Det börjar med ett antal antal lagom sarkastiska kommentarer och ett Twin Peaksartat rött draperi, efter ett par sidor avslöjas att det är Mona som sitter redo med sina tarotkort. Redan där är jag fast!"

Skuggornas bibliotek

Berättelser från Engelsfors

"Som tur var så är det bara ett halvår kvar. För om det är något 'Berättelser från Engelsfors' har lyckats med så är det att göra min längtan efter 'Nyckeln' ännu starkare." / Saras perspektiv

Berättelser från Engelsfors

"'Berättelser från Engelsfors' är perfekt för dig som älskar Engelsforstrilogin!"

"Det var bara roligt att få se människorna, miljöerna och allt annat runt omkring i ett nytt format. Alla tre serietecknarna har gjort ett väldigt bra jobb. Jag gillar hur man tydligt ser att de har olika stilar, men hur de ändå fungerar så bra tillsammans!

Jag älskar verkligen idén med Mona Månstråle och hennes tarotkort. De berättelser vi får ta del av är dessutom en bra blandning av olika perspektiv och tidpunkter. "

Amelies boktips

Berättelser från Engelsfors

Intervju i ETC Göteborg

Berättelser från Engelsfors

Intervju i Helsingborgs Dagblad

Berättelser från Engelsfors

Artikel i Norra Skåne om "Berättelser från Engelsfors".

Berättelser från Engelsfors

Artikel om "Berättelser från Engelsfors".

Berättelser från Engelsfors

Blogginlägg om signeringen av Berättelser från Engelsfors

Berättelser från Engelsfors

Artikel om "Berättelser från Engelsfors".

Berättelser från Engelsfors

Artikel om "Berättelser från Engelsfors".

Berättelser från Engelsfors

Artikel om "Berättelser från Engelsfors".

Berättelser från Engelsfors

Artikel om "Berättelser från Engelsfors".

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår