Hemliga Myran

”Tredje boken om Myran, som egentligen heter Morgan, berättar med mycket humor och stort allvar om vardagsliv och lek.” Lotta Olsson

Hemliga Myran

”Ett underbart porträtt av en känslosam, funderande kille som tillåts vara sig själv.”

Hemliga Myran

”Den tredje och avslutande delen i Myran-serien är som en allt i ett-present. Man får igenkänning, man får fniss, man får gråt, man får sommar, havslukt och tallkottar under barfotafötterna.

[...] Och man får Gloria – tidernas truligaste tonårstjej som Myran träffar på vid brevlådorna. Hon är fantastisk, precis som hela den här serien.”

Hemliga Myran

”Resultatet är en skruvad vardagsrealism som matchas klockrent av illustratören Emma Adbåge ...” Petter Lindgren

Hemliga Myran

”Det är bara att konstatera att även den tredje delen i serien är en underbar och klok bok om både stora, små och viktiga funderingar. [...]

Emma Adbåges illustrationer med kantiga personer och förstärkta minspel förstorar känslorna på ett varmt sätt och adderar komik som avdramatiserar det allvarliga.”

Myran och gåtorna

”Lättläst och roande om vardagslivet hemma och i skolan, med ett barnnära allvar och nyanserade och sympatiska porträtt, även av de vuxna. Helhetsbetyg: 4.” Brita Elmers, BTJ

En Myras liv

"Ja, mycket fin bok, jag var verkligen förtjust och dessutom så glad åt att sonen tyckte riktigt bra om detta. Vi var ofta förväntansfulla vid läggdags och ivriga att få veta mer om Myran."

En Myras liv

"Jag både skrattar och gråter då jag läser. Illustrationerna är spännande. Jag fortsätter att läsa."

En Myras liv

"Lättläst och roande om vardagslivet"

"Just skildringen av relationerna är också Gottfridssons styrka. /.../ På det hela taget är En myras liv är en fin vardagshistoria med plats för stora känslor."
Jonna Fries

En Myras liv

"En charmig högläsningsbok, skriven med exakt tonträff." /Ingalill Mosander, Aftonbladet

En Myras liv

"Rekommenderar den här boken varmt för barn mellan 6 år och uppåt."

"Den har ett allvarligt tema som grund men är roligt berättad på ett rappt och underfundigt sätt som jag och sonen fann mycket tilltalande. Här får man verkligen befinna sig i leken, i fantasin och följa en sexårings funderingar kring vuxenvärlden."

En Myras liv

"Detta blir finfin högläsning i förskoleklassen eller hemma för sina fem, sex eller sjuåringar."

En Myras liv

"Det här är så härligt! Lek och fantasi blandas med allvarliga funderingar. Det är en mycket bra berättelse som passar för 6-8-åringar."

En Myras liv

"En Myras liv är en berättelse att tycka så mycket om. Barnen i denna bok så fina barn, Myran, Henny och Diego."

En Myras liv

"Det här är en så himla mysig, rolig och fantasifull bok." /Magnus Utvik, SVT Gomorron Sverige

"Den är så fint skriven /.../ Hon har verkligen fångat den här stämningen och kommit rakt in i fantasivärlden och de associationer som barn har, och med de här fantastiska illustrationerna till."

En Myras liv

"... en alltigenom uppslukande historia ur ett övertygande sexårsperspektiv." /GP

"Detta är realism av bästa slag, inte för att det handlar om svåra saker, för det gör det inte uteslutande, utan för att allt skildras så nära, äkta och verkligt att man faktiskt känner sig som Myran när man läser. /.../

Det här är en bok som fungerar både som egenläsning och högläsning, beroende på hur långt man hunnit i sin lästeknik, en alltigenom uppslukande historia ur ett övertygande sexårsperspektiv."
Stina Nylén

En Myras liv

"Linn Gottfridssons gestaltning är både lyhörd, inkännande och underhållande i en bra balans mellan det svåra och det vardagligt uppsluppna." /BTJ

"Linn Gottfridssons gestaltning är både lyhörd, inkännande och underhållande i en bra balans mellan det svåra och det vardagligt uppsluppna. Det här är en fin kapitelbok för de yngre läsarna och Emma Adbåges illustrationer ger ett mycket gott stöd till texten. Helhetsbetyg: 4" 

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.