Mitt storslagna liv

”Roligt, varmt, känslosamt och mysigt i typisk Jägerfeld-stil.”

Mitt storslagna liv

”Det är Jägerfeldland, det är livet extra allt. [...] Sigges kamp för att bli accepterad är bränn­het, och scenerna som gestaltar hans position nederst i hackordningen, på skolgården eller i matsalen, är precist gestaltade.”

Mitt storslagna liv

"Varning för både skratt och tårar under läsningen av denna Augustnominerade bok!"

Mitt storslagna liv

”Jägerfeld håller sentimentaliteten stången och låter sina romangestalter vara tänkande och mångskiktade individer som inte definieras av sina livsöden.

Hon skriver i lugn och ro, med utsökt balans mellan humor, vardag och katastrof, ur ett perspektiv hämtad från helt vanliga barns hjärnor. [...] Sigges envetna försök att bli en tråkigare människa är både rörande och skrattstänkt spännande.” Martina Montelius

Mitt storslagna liv

”Allvarligt och extremt humoristiskt om utanförskap, vänskap och kärleken till sin familj (även de icke-mänskliga medlemmarna) - hur konstig och udda den än må vara!”

Mitt storslagna liv

”Jag betygsätter sällan böcker jag läser men om jag skulle så skulle Mitt storslagna liv få full pott. Läs!”

Mitt storslagna liv

”Varmt, roligt och allvarligt om att passa in och ändå få vara sig själv. Och om en trädgårdstomte på rymmen!”

Mitt storslagna liv

”Jenny Jägerfelds 'Mitt storslagna liv' uppfyller de flesta kriterierna för en feelgood-roman; dråpligheterna, det originella persongalleriet, förutsägbarheten i intrigen - och tack och lov, trots den sveda och svärta som finns i tillbakablickarna på Sigges skolgång, och som bryter humorn och mysigheten - också ett genretroget lyckligt slut. Det säger en del om Jägerfelds gestaltningsförmåga att det kommer som en underbar lättnad.” Stina Nylén

Mitt storslagna liv

”Det kryllar av älskvärda och originella karaktärer (mest älskar man mormor Charlotte) och roliga situationer i Jägerfelts nya mellanåldersbok. Samtidigt är det, som alltid hos Jägerfelt, en bok med en stor allvarlig underton.”

Mitt storslagna liv

”Jenny Jägerfeld är en skicklig berättare.

[...] Med roliga detaljer och levande språk blir "Mitt storslagna liv" till en underhållande och bra roman för sin målgrupp. Att den samtidigt sätter ord på mycket som är svårt blir en bonus.”

Fråga Jenny

"Ett slags standardverk att ha hemma för dem som har barn och ungdomar omkring sig."
BTJ

Mitt storslagna liv

”Sigges oro och anspänning inför det nya skildras med ömsint varsamhet, gott humör och stor berättarglädje. Helhetsbetyg: 5.” Staffan Wennerlund

Fråga Jenny

”Oro för ett världskrig och frågor om kroppen, kärlek, vänskap och diagnoser besvaras på ett bekräftande och upplyftande sätt.

[...] Konkreta råd och förslag på tankesätt gör att svaren lyfter ännu mer. Med de roliga illustrationerna liknar de motsvarande spalt i KP.”

Fråga Jenny

”Jenny svarar klokt och uppmuntrande på alla funderingar. En bok som visar att man sällan är ensam om alla knepiga frågor som snurrar i huvudet.”

Comedy Queen

” Det är fruktansvärt sorgligt men drivet berättat så att läsaren också får skratta.”

Comedy Queen

”Det låter blytungt men Jägerfeld lyckas skriva om sorg, vardagsgrubblerier och humor med sällsynt precision. Historien berör på djupet och blev med rätta nominerad till årets Augustpris.”

Comedy Queen

” En smart, sorglig och rolig kapitelbok för barn i mellanstadieåldern om död och standup och hur skratt ibland kommer efter gråt, men också tvärtom.”

Comedy Queen

”En enastående bok, lättläst, spännande och bitvis väldigt rolig.” Ingalill Mosander
BTJ

Comedy Queen

"Comedy queen är en fin, humoristisk och övertygande bok om ett tungt ämne. Helhetsbetyg: 4" – Anna Wilner.

Comedy Queen

Augustjuryns motivering till Jenny Jägerfelds "Comedy Queen", nominerad till Augustpriset 2018.

Comedy Queen är en bok som balanserar mellan skratt och gråt, och som handlar om att hitta tillbaka till livet efter djup sorg. I centrum står Sasha. Hennes överlevnadsstrategi är enkel: för att inte dö måste hon bli allt det hennes döda mamma inte var, hon måste bli en Comedy Queen! Allt är nattsvart hemskt och hejdlöst roligt på samma gång. På språksprakande prosa utvinns humor och livsglädje ur den djupaste sorg.”

Comedy Queen

"Jenny Jägerfeld sveper sin magiska författarpenna omkring läsaren…"

Comedy Queen

"Jenny Jägerfelds Comedy Queen om död och standup får Kajsa Bergström Feiff att skratta genom tårarna och vice versa åt en lika skör som rolig barnhjältinna."

Comedy Queen

”Jenny Jägerfeld har skrivit en viktig bok, som kommer att betyda mycket för många. Jägerfeld är en känslig berättare som vet precis hur hon ska balansera hjärtskärande tragik och halsbrytande komik."

Comedy Queen

"Sällsynt rolig barnbok om sorg."

Comedy Queen

"Comedy Queen var en bok jag verkligen inte kunde släppa."

Brorsan är kung!

"Det är rörande, intensivt och ofta fruktansvärt roligt. Och hoppfullt." /GP

Brorsan är kung!

"Historien berättas med karaktäristisk jägerfeldsk humor, och även om den inte väjer för svårigheter, så är det glädje jag känner när jag slår igen boken." /ETC Umeå

Brorsan är kung!

"Roligt och allvarligt och viktigt och svinbra om Måns ..." Vi Läser

Brorsan är kung!

"Boken är ett psykologiskt och trovärdigt porträtt av ett identitetserkännande. Språket är träffsäkert, rappt och trots mörka stråk mycket humoristiskt."

Brorsan är kung!

"... befriande läsning. [...] Jenny Jägerfeld lyckas, genom det otvungna, trovärdiga gestaltandet av Måns, visa hur alla andra gör det så komplicerat att få vara den man är." Folkbladet VK/VF

Brorsan är kung!

"Brorsan är kung! är en revolution i det lilla"

Brorsan är kung!

"Skildringen av transkillen Måns är ömsint och insiktsfull, med en känslighet som nästan går att ta på, och som kan ge läsaren viktiga insikter. En mycket läsvärd bok! Helhetsbetyg: 5." /BTJ

Brorsan är kung!

"Jenny Jägerfeld skriver liksom i technicolor, med stor kärlek till vrickade ord och uttryck." /DN

Brorsan är kung!

"...Jenny Jägerfeldts dråpliga, fartfyllda 'Brorsan är kung!'"

"Så jag skulle snarare vilja säga att de här är för alla som inte går med de här tankarna. Och som bara allmänt gillar moderna, coola böcker."
Åsa Anderberg Strollo

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.