BTJ

Nappresan

"I boken smälter vardagen och de fantastiska inslagen samman till en njutbar, barnnära helhet. [...] Katarina Strömgårds illustrationer är penslade med mjuka linjer och fält i många blå, nattliga nyanser. Helhetsbetyg: 4." Tine Billing

Den tredje grottans hemlighet

"Klassiskt äventyr"

"Fin att högläsa för de lite större barnen, eller att läsa själv för pojken eller flickan i bokslukaråldern."

Den tredje grottans hemlighet

Ingalill väljer Bästa böckerna just nu /Aftonbladet

"Jag läste den högt för min lilla testpanel (flicka, 10, pojke, 8) och de tyckte historien var
jättespännande. Själv fnissade jag åt P O Enqvists morfar som aningslöst drar med
sina barnbarn på livsfarliga expeditioner och mest är till besvär."
Ingalill Mosander

Den tredje grottans hemlighet

"Steven Ekholm gillar den osannolika blandningen av språk, biografi och naturvurm"

Eddie Bolander & jag

2005 års Augustpris för Årets svenska barn- och ungdomsbok!

Juryns motivering:
Bild och text samspelar i en nyskapande konstnärlig form i denna ungdomsromen. Med lågmäld intensitet skidras Steves tanker och känslor när hans pappa efter åtta år hör av sig. En berättelse om längtan, saknad och människors tafatta, men ömsinta försök att komma varandra nära.

 

Eddie Bolander & jag

Pressröster om Eddie Bolander & jag

"En sällsynt väl komponerad grafisk roman där varje uppslag innehåller både bild och text./../ Tillsammans blir text och bild och Steve Anderssons liv en märkligt tröstande skildring av ödslighet, av långa avstånd mellan människor som gör varandra illa utan att mena det. Eddie Bolander & jag är ett lågmält konstverk, med rätta Augustnominerat.”
Lotta Olsson, DN

"Holmbergs språk är avskalat och precist. Han har anpassat sig till formen utan att tappa sitt särpräglat vackra språk och Katarina Strömgård visar med varierade perspektiv, tekniker och dubbelexponeringar, andra dimensioner i berättelsen som Holmberg avstått från i sin text. Strömgård leker med illustrationerna och bitvis framträder de som i en tecknad film om man bläddrar hastigt. Det är skickligt gjort och spännande för mig som läser."
Jan Hansson, SvD

"Visst är det härligt med författare som ständigt överraskar! Bo R Holmberg är en sådan författare. ... Det är intressant hur Holmberg i varje bok finner en särskild språkdräkt som passar precis för just den berättelsen."
Eva Wahlström, Borås Tidning

"Holmberg-Strömgård avlyssnar varandra in i minsta detalj, men utan att i experimentsyfte göra avkall på sina respektive uttryck, och skapar därmed ett gripande och sammansatt porträtt av en ung man på väg att bli något tydligare för sig själv."
Per Planhammar, Göteborgsposten

"Bilderna är här lika viktiga som texten och resultatet, helheten men särskilt bildarbetet, är riktigt bra."
Regine Nordström, Norra Västerbotten

"Eddie Bolander och jag etablerar en ny och effektiv berättarform för svenska läsare. Den svenska grafiska romanen är född."
Lars Landström, Tidningen Ångermanland

"Lysande berättelse./../välförtjänt Augustnomineringen..."
Berit Åberg, Tidningen Vi

"En värdig Augustnominering, inte enbart för att boken formmässigt är ett fräscht grepp bland årets ungdomsböcker utan också för modet att låta allvaret och tankarna regera."
Agneta Edwards, Helsingsborgs Dagblad

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.