Hotet

"Men som helhet är trilogin ruskigt trovärdig, angelägen och berörande där den slår ner mitt i vår fjällvärld och nedärvda mytologi; och full av intressanta resonemang där det ändå spirar ett hopp." Susanne Holmlund

Flykten

”... en häpnadsväckande dystopi av hög klass.”

Hotet

”Långläsning för unga (och) vuxna om en hyperdigital framtid där kampen står om jordens vatten. Den utspelas i fjällmiljö i norra Sverige och en uråldrig, icke-mänsklig kraft finns mitt i handlingarnas centrum.”

/Camilla Brudin Borg, lektor i litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet med fokus på miljöhumaniora och ekokritik.

Flykten

”Ska man låta sig drabbas av ett enda verk, låt det bli detta.

[...] trilogin ”Ättlingarna” är något av det mest ambitiösa som skrivits när det gäller svenska ungdomsböcker [...] ”Flykten” är genuint spännande från början till det plågsamma slutet, som i sig är lika drabbande som modigt. [...] Det är en vackert berättad, djuplodande, ovanligt ambitiös, engagerande och störande dystopi han lyckats med. Eller vad kallas egentligen en dystopi som blev verklighet? Profetia?” Steven Ekholm

Flykten

”Flykten är en mycket läsvärd avslutning på en spännande svensk sf-serie som bör kunna få en stor och uppskattande publik av tonåringar och unga vuxna. Helhetsbetyg: 4.” Karin Alvehus

Kampen

”kort och gott, en riktigt jäkla bra serie det här.”

Kampen

”Ett hypermodernt samhälle ställs mot folktro och gamla sägner i en vacker politisk saga som ger mycket att samtala om. Vi ser fram mot del två och tre. Och hoppas på lösningar...”
BTJ

Kampen

"Söderlund skriver på ett sätt som är både kargt och oändligt poetiskt samtidigt. Det tar tid att läsa och är inte alltid lättillgängligt, men alltid välskrivet och njutbart. Sammantaget är detta en egen och lyckad kombination. Helhetsbetyg: 5" – Fia Idegård.

Hotet

”En spännande dystopi för unga vuxna, första delen av tre, där världspolitik, miljöhot, myter och vardagsliv blandas till en komplex historia.”

BTJ

Hotet

"Karaktärerna skildras mångfacetterat och skalan ondska-godhet är glidande. Helhetsbetyg: 4" - Fia Idegård

Hotet

"Första delen i en skicklig dystopisk ungdomsbokstrilogi där klimatförändringarna gjort Norden extra viktigt med sin vattenreserv, samtidigt som gammal mytologi blir högaktuell i alldeles vanlig tonårsvardag."

Hotet

"En mästerlig ny miljödystopi."

Hotet

"'Hotet' är ingen utpräglad ungdomsbok; snarare en politisk saga som vill påminna oss om kraften hos gemensamma berättelser."

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.