Pija Lindenbaum i Barnradion

torsdag 14 februari 2013

Barnradion i P4 kl 17.45, 18–22 februari

UR:s radioserie Småsagor har en Pija Lindenbaum-vecka då vi får träffa Siv, Gittan och Kenta.

Måndag och tisdag 18–19 februari
Siv sover vilse
Veckan börjar med att Pija själv läser Siv sover vilse som handlar om hur det kan kännas att sova över hos sin nya bästa vän. Det blir inte riktigt som Siv föreställt sig. Allt är på ett annat sätt, dofterna, maten, ljuden. Hemma hos bästisen Cerisia finns både en hund med knöl på huvudet och en hundra meter lång storebror. Pija Lindenbaum skruvar dessutom till berättelsen på sitt alldeles speciella vis. Boken belönades 2012 med Deutscher Jugendliteraturpreis.
Berättare: Pija Lindenbaum. Siv och Cerisia spelas av Aina Sandström och Vilhelmina Larch. Specialkomponerad musik av Thomas Lindahl.
Regi och produktion Lena Gramstrup Olofgörs

Onsdag 20 februari
Gittan och gråvargarna
I Augustprisbelönade Gittan och gråvargarna möter lyssnaren Gittan som är väldigt försiktig och rädd av sig. Men en dag på dagis tappar Gittan bort de andra i skogen men i det märkliga mötet med gråvargarna i skogen blir hon plötsligt både aktiv och modig. Berättad av Lena T Hansson. Regi och produktion Lena Gramstrup Olofgörs.

Torsdag 21 februari
Gittan och älgbrorsorna
Gittan längtar efter ett litet syskon. Men det blir inte riktigt som hon tänkt sig.  En dag hittar Gittan tre stora älgar på trappan till sitt hus. Kanske kan de bli hennes nya brorsor? Jodå, älgarna är intresserade men de är ganska vilda upptäcker Gittan.
Berättare: Lena T Hansson. Specialkomponerad musik av Jan Sigurd. Regi och produktion Lena Gramstrup Olofgörs.

Fredag 22 februari
Kenta och barbisarna

"Kenta, passa mej!", brukar killarna skrika. Kenta är väldigt bra på att spela fotboll, han skjuter lätt en rökare mitt i krysset, men en dag vill han inte. Han vill hellre vara inne och leka med tjejerna. Men får han det? Torkel Petersson läser Pija Lindenbaums bok om Kenta, som tilldelades Stora läsarpriset 2007. Regi och produktion Lena Gramstrup Olofgörs.

Småsagor är en radioserie från UR:s Barnradio för de allra yngsta, med gestaltade uppläsningar av barnböcker att prata om, tänka på och rita till. Programmen gestaltas av skådespelare med känsla för barnbokens speciella tilltal och humor och de är lågmält utformade, med musik och ljudeffekter för att ge stöd till barnens inre bildskapande.

 

 

 

 

 

 

 

 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår