Associationer

måndag 28 april 2014
Kära Åsa,

Så ska Hemligheten ut i världen. Den klarar sig själv nu. Men vad ska vi göra, du och jag? En ny bok? Vi kanske kan associera? Och eftersom jag gör det bäst i bilder så hittade jag lite bilder vi kan använda och se vart det tar vägen, på en vecka?
 

En gång gjorde jag en historia om en tomte och en hund. Jag tänkte att det inte skulle vara mer än så, ett möte. Men så dök dessa karaktärer upp? Jag vet fortfarande inte vart ifrån de kom?
 
 
Vi befann oss inte längre i en skog utan på en strand och det vi möte var ett par figurer som befann sig i varsin vas/flaska. I berättelsen var de i tomtens timmerstuga, men varför? Jag vill veta mer om dessa karaktärer? Därför tänkte jag höra om dina tankar kring dessa typer och se om det finns mer att berätta om dem?
 
 

Med vänliga hälsningar,
Emelie
 

----------

Åsa Lind har arbetat som journalist och skriver både faktaböcker och skönlitteratur. Mest känd är hon för böckerna om Sandvargen och Zackarina. Sandvargen belönades med Nils Holgersson-plaketten 2003, och Mera Sandvargen blev Augustnominerad samma år. Sandvargen är översatt till 15 språk. 

Emelie Östergren, född 1982, är utbildad på Konstfack i Stockholm där hon fick sin kandidatexamen 2007. Hennes serier och illustrationer har publicerats i böcker, antologier, serietidningar, tidskrifter och fanzins både i Sverige och utomlands. Med en stil som kan beskrivas som avantgardistisk och experimentell med inslag av fantastik och surrealism har hon utvecklat ett maner som är helt unik. Hon är känd för sina böcker Evil Dress och Duke and His Army - a dream revisited utgivna på Sanatorium förlag.

 
 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår