Foto: Magnus Liam Karlsson

Fem frågor till Peter Arrhenius och Ingela P Arrhenius

I kungens spår är en spännande berättelse om Fanny Falk, som har det krångliga uppdraget att hålla ordning på att allt som någonsin hänt verkligen händer.

onsdag 23 mars 2016

I kungens spår är den första delen i en ny serie om Fanny Falk. Berätta lite om boken Peter?

I kungens spår är en spännande berättelse om Fanny Falk, som har det krångliga uppdraget att hålla ordning på att allt som någonsin hänt verkligen händer. Det handlar om tidsresor och små, små skillnader som hotar att förändra allt, men också om helt omöjliga saker som hur man får någon i sin klass att förstå att man är kär i honom.

Vem ska läsa den, tycker du?

Jag tror min bok passar alla mellanstadiebarn som någon gång tänkt tanken: "tänk om inte farmor hade gått på den där dansen och träffat farfar – då hade inte pappa funnits och kunnat träffa mamma och det hade varit jättedåligt för lilla mig." Det är hisnande att tänka att allt vi gör får konsekvenser, att vi alla förändrar världen varje sekund.

Vad var det bästa med att skriva den?

Eftersom Fanny Falk reser i tiden har jag behövt läsa på om de historiska platserna och händelserna hon hamnar i. Till första boken har jag fått plugga mycket om 1500-talet och Gustav Vasas spännande flykt genom Sverige, och utan att avslöja för mycket kan jag berätta att jag inför bok två läser mycket om häxprocesserna på 1600-talet.

Tillsammans har ni skapat en lekfull och modern ABC-bok. Berätta lite om Bokstavspromenaden Ingela.

Jag har illustrerat en ABC-bok som min man Peter Arrhenius har skrivit. En bok på rim med två bokstäver per uppslag att lära sig. Den passar alla som vill lära sig bokstäver och tycker om en kul historia! Och förhoppningsvis blir den så fin att även alla som redan kan sina bokstäver ändå vill ha den. :)

Vad var det bästa med att illustrera den?

Jag bestämde mig från start att den skulle kännas lekfull. Så det har varit en utmaning att få varje uppslag att kännas spännande!

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2016

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.