Foto: Johanna Westin / den sjungande fotografen

”Den ostoppbara kärleken, den som inte låter sig tämjas”

Anna Ahlunds Du, bara är en romantisk historia om att vara ung, att vilja vissa saker litegrann och andra saker så mycket mer.

onsdag 27 juli 2016

Vad är det för bok du skrivit?

Du, bara är en romantisk historia om sextonårige John som blir kär i samma kille som sin storasyrra. Boken utspelar sig i ett somrigt Uppsala, på ett hustak och i en pappershandel, och är full av personer som nördpratar musik och böcker och viker papperstranor. Det handlar om att vara ung, att vara syskon, att vilja vissa saker litegrann och att vilja andra saker så mycket att det gör ont. Det handlar om sex och om vänskap, att komma nära någon och att bryta sig loss från något annat. Mest är det en berättelse om den ostoppbara kärleken, den som inte låter sig tämjas, utan härjar runt och gör precis som den vill.

Vem ska läsa den, tycker du?

Jag tror att boken kommer passa dig som gillar David Levithan men som liksom jag tycker att han är omotiverat snål med hånglet.

Vad var det bästa med att skriva den här boken?

Det bästa med att skriva Du, bara har varit att jag under hela skrivprocessen haft världens varmaste och mjukaste känsla i magen. Det är så mycket kärlek! Jag älskade att ge John och Frank en värld där de kunde vara hur kära de ville utan att någon behövde kommentera att båda är killar. I boken är det helt enkelt ingen som bryr sig. De får vara kära, bara. Jag önskar att jag kunde ge en sån värld till alla ungdomar.

-----------
Anna Ahlund, född 1987, är utbildad lärare i svenska och musik och arbetar som skolbibliotekarie. Du, bara är hennes bokdebut.

139 kr Bok - Flexband
Utgiven: maj 2016

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.