Rabén & Sjögren kommer att delta på årets bokmässa

tisdag 04 april 2017

Vi och våra böcker måste få ta plats och höras mer i en tid när de allra mest behövs.


Foto: Magnus Liam Karlsson

Rabén & Sjögren kommer att delta på årets bokmässa. I vår omfattande utgivning för barn och unga vill vi uppmana till mer fantasi och väcka tankar, sprida kunskap och empati men inte minst spegla samtiden – hur det är att växa upp och vara ung, söka efter identitet och förhålla sig till det som sker i vardagen och i samhället.

Våra böcker och våra författarröster är viktiga för våra läsare och för alla som förmedlar barnlitteratur i sina arbeten. Bokmässan är en viktig arena där de kommer till tals, möter sina läsare och därigenom blir en motvikt till negativa strömningar.

Vi vill inte bojkotta bokmässan och lämna arenan öppen för de som inte respekterar allas lika värde. Men ingen ska behöva känna sig otrygg eller hotad. Vi kommer att respektera varje enskild författare och medarbetare beslut om att inte vilja närvara på årets bokmässa. Vi har också ett förstärkt fokus på att öka tryggheten för alla som deltar på bokmässan i vår regi.

Bokmässan är ett sätt att lyfta boken och berättelsens betydelse i alla dess former. Vi och våra böcker måste få ta plats och höras mer i en tid när de allra mest behövs.

Ann Sköld, förlagschef Rabén & Sjögren

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår