Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Annakarin Nyberg och Ann-Helén Laestadius sommarvärdar i P1

Årets alla sommarvärdar har tillkännagivits och bland dem finns Ann-Helén Laestadius och Annakarin Nyberg. Årets Sommar i P1 sänds varje dag 24 juni-20 augusti.

onsdag 14 juni 2017

Ann-Helén Laestadius vann Augustpriset i kategorin Arets svenska barn- och ungdomsbok för Tio över ett som handlar om flytten av Kiruna. Är same och beskriver ofta i sina böcker hur livet ser ut för samiska ungdomar.

Hon debuterade med Sms från Soppero efter att ha vunnit en ungdomsbokstävling. Sedan dess har det kommit tre uppföljare om renskötarkillen Henrik och storstadstjejen Agnes. Ann-Helén är ledamot i regeringens läsdelegation.

– Mitt Sommarprat kommer att handla om att hitta hem. I sig själv men också med tanke på platsens betydelse. Mitt Kiruna rivs just nu och kanske följer rötterna med när grävskoporna krossar mitt hus. Och hur hanterar man maktlösheten? När ett språk förbjuds. Eller när en gruva dikterar livsvillkoren i en stad.

Ann-Helén Laestadius är sommarvärd den 30 juni.
 

Annakarin Nyberg är filosofie doktor och universitetslektor i informatik vid Umeå universitet som skrivit böckerna Sociala medier och härskartekniker och Digitalt entreprenörskap om den kommersiella bloggvärlden.

Lanserade nyligen en klädkollektion tillsammans med bloggaren Underbara Clara och har tillsammans med henne gett ut flera faktaböcker för barn, senast boken Glad sommar. 

– I mitt Sommarprat kommer jag berätta om viktiga strider i mitt liv. Om kampen mot gubbar som använder härskarteknik och mitt krig mot en cancerknöl.

Annakarin Nyberg är sommarvärd den 18 augusti.

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår