Foto: Göran Segeholm

Humor och spänning i super-duper-fantastisk barnbok

Nu kommer Megan Everett Skarsgård med sin andra barnbok Ett super-duper-fantastiskt campingävenyr, illustrerad av Maria Nilsson Thore.

onsdag 27 juni 2018

Ett super-duper-fantastiskt campingäventyr  är den andra boken om Emma och Moster Meg. Med massor av humor och värme har författaren Megan Skarsgård skapat en rolig och spännande berättelse utan stereotyper och pekpinnar. Och Maria Nilsson Thores härliga illustrationer ges stor plats i detta knasiga och kärleksfulla campingäventyr.

Inspirationen till historien om Emma och moster Meg kom till efter ett misslyckat försök av Megan att få sitt syskonbarn att pröva lite galna saker som hon själv hade velat vara med om som ung. Och vad handlar då boken om? Några gånger om året kommer moster Meg på besök. Det brukar betyda att Emma måste följa med henne på något ”superduperfantastiskt” äventyr, som moster Meg brukar säga. Emma tycker inte alls de där äventyren är så värst fantastiska, snarare tvärtom, men ordet nej existerar inte i hennes mosters värld. Den här gången har hon bestämt att de ska campa. Men varför kör de förbi campingplatsen och rakt ut i vildmarken? Anar Emma en överkorsad bild på moster Meg vid campingplatsens entré?

Megan Everett Skarsgård är filmproducent och manusförfattare. Uppvuxen på en farm i Ohio, men bor sedan tio år tillbaka i Stockholm med sin familj efter att ha mött kärleken under en filminspelning. Hon debuterade som barnboksförfattare med Utslängd från zoo, illustrerad av Maria Nilsson Thore.

Maria Nilsson Thore är utbildad på Konstfack och är en av barnbokssveriges mest kända och älskade illustratörer.

129 kr Bok - Inbunden
Utgiven: juni 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.