Illustration: Mari Kanstad Johnsen

Vad äter orm?

Sara Villius och Mari Kanstad Johnsen är tillbaka med en charmig högläsningsbok med fantastiska bilder.

fredag 07 september 2018

Det började med en titelidé. Om orm låter ju så kul! Efter åtskilliga mejl mellan Norge och Sverige och ett besök på en reptilpark är boken äntligen här.

Orm är trött och hungrig och drömmer om mat. Men vad äter orm? En mus? Ett får? Eller kanske en elefant? Vad är det för djur som orm drömmer om? Titta och gissa!

Boken kom till genom att Sara Villius kom på titeln Om orm. Hon tyckte att den lät så bra att hon helt enkelt blev tvungen att skriva en bok med den titeln.

Sara Villius och Mari Kanstad Johnsen har tidigare gjort den omtalade boken Natten tillsammans och Mari började direkt att se bilder till boken framför sig. Tillsammans diskuterade de en första vända om idéer till illustrationer och utformning av karaktärer. Sedan begav sig Sara Villius till Mari i Oslo och de besökte en reptilpark tillsammans. Efter det tog inspirationen ytterligare fart.

– Det roliga med Om orm var att vi arbetade fram den ännu mer tillsamman, säger Sara Villius. Själva historien fortsatte att utvecklas efter att Mari kom in och vi mejlade intensivt fram och tillbaka tills allt satt. Och det är väl så ett bra samarbete ser ut, att man lyfter varandra och att det blir oförutsägbart och spännande.

Mari Kanstad låter lika entusiastisk:

– Saras texter till både Natten och Om orm öppnar för både en lättsam eller meditativ läsning, men det finns också fler lager om man väljer att leta efter det. Det gillar jag!

Om orm är en perfekt högläsningsbok för de yngre läsarna, som involverar både barn och vuxna i berättelsen och de fantastiska bilderna. Rekommenderad läsålder: 3–6 år.

119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2018

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.