Den allra finaste högläsningen för de yngsta

Foto av :

Illustratör: Joanna Hellgren

Publicerad:

2019-05-29

Åsa Linds rimmade vers i kombination med Joanna Hellgrens bilder skildrar stor dramatik och starka känslor i litet format. Det blir ett mästarmöte i text och bild!

Tiger, Tiger, Tiger handlar om svårfångad kärlek till en vacker katt. Om att vilja klappa och vara nära, men inte hinna med. Grannens katt är alldeles för snabb för små, knubbiga ben, inte ens vackra blombuketter och strömmingskaka lockar honom ur buskarna.

Tiger, Tiger - grannens katt
Tänker på dig dag och natt.
Gul som solen, lite svart.
Lite brun i fina streck.
Och på nosen: litet veck.

Ville klappa, ville smeka,
ville leka, leka, leka
MEN TIGER BARA SPRINGER

Åsa Lind har arbetat som journalist och skriver både faktaböcker och skönlitteratur. Mest känd är hon för böckerna om Sandvargen och Zackarina. Sandvargen belönades med Nils Holgersson-plaketten 2003, och Mera Sanvargen blev Augustnominerad samma år. Sandvargen är översatt till 20 språk och har blivit en modern klassiker.

Joanna Hellgren arbetar som illustratör och bokformgivare. Hon har illustrerat ett flertal kapitelböcker och bilderböcker och är författare till serieböckerna om Frances.

Relaterat

Tiger, Tiger, Tiger

Om boken

Nominerad till Augustpriset 2019!

Tiger, Tiger - grannens katt
Tänker på dig dag och natt.
Gul som solen, lite svart.
Lite brun i fina streck.
Och på nosen: litet veck.

Tiger, Tiger, Tiger handlar om svårfångad kärlek till en vacker katt. Om att vilja klappa och vara nära, men inte hinna med. Grannens katt är alldeles för snabb för små knubbiga ben, inte ens vackra blombuketter och strömmingskaka lockar fram honom ur buskarna.

Ville klappa, ville smeka,
ville leka, leka, leka
MEN TIGER BARA SPRINGER

Tiger, Tiger, Tiger är den allra finaste högläsningen för de yngsta. Åsa Linds rimmade vers i kombination med Joanna Hellgrens bilder skildrar stor dramatik och starka känslor i litet format.

Åsa Lind, Joanna Hellgren

Tiger, Tiger, Tiger

Relaterade artiklar

En bok som tar barnens frågor på allvar

Hur vet man att en mamma är en mamma, och inte en hund? Följ med på en svindlande promenad, i ett samtal om hundar, hunger och vägen hem. I Naima Chahboun och Joanna Hellgrens filosofiska bilderbok ”Hur vet man att en hund” serveras nyfikna frågor, intressanta svar och smarta funderingar.