Här är sommarens alla böcker

Sommarlovsläsningen är räddad! Varför inte bunkra upp med böcker för både strandläsning och soffmys? Här är hela listan över Rabén & Sjögrens utgivning i sommar.

lördag 01 juni 2019

Läsålder 0–3

Alfons färger & Alfons siffror efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg

Lär dig om färgerna och siffrorna tillsammans med barnens favorit, Alfons Åberg! Pedagogiskt och roligt för de yngsta.
Utgivningsdatum: 26 juni

Rulla: Ambulansen av Carl Johansson

Vad har hänt här? Giraffen har brutit benet, ugglan har blivit prickig och kaninen har trillat med sin skateboard. Följ med ambulansen till alla som behöver hjälp!
Utgivningsdatum: 16 augusti

Rulla: Maskinerna av Carl Johansson

Vad har hänt här? Vem har tappat sand på gatan? Vem spiller cement på fel ställen? Vem har huggit ner träden? Följ med maskinerna och se vad de kan göra!
Utgivningsdatum: 16 augusti

Bruno åker tåg av Anna Ribbing & Cecilia Heikkilä

Nu ska småbarnsfavoriten Bruno ut och åka igen! Den här gången är det dags för Bruno att ta tåget hem från mormor. Gosedjurskatten Valle är också med på tåget, men han är lite rädd. Som tur är vet Bruno både hur det fungerar med biljett och när det är dags att gå av.
Utgivningsdatum: 23 augusti

Läsålder 3–6

Ett litet djur åt Pelle av Astrid Lindgren & Maria Nilsson Thore

Saltkråkan är tillbaka i ny, fräsch tappning! Här är första bilderboken om Tjorven, Pelle, Melker och alla de andra. En spännande och kul bilderbok full av skärgårdsstämning!
Utgivningsdatum: 10 juni

Jag älskar inte av Vanja Burden & Nathalie Ruejas

"Jag älskar inte vakna, och vakna älskar inte mig". En sparsmakad text med hög igenkänningsfaktor för alla morgontrötta barn och deras vuxna. Finstämt humoristiskt om dåligt morgonhumör, vardagskaos och förskolekärlek!
Utgivningsdatum: 10 juni

Börja skolan med Alfons Åberg efter Gunilla Bergströms bokfigur Alfons Åberg

Alfons är 6 år och ska börja förskoleklass. Han får ett klassrum och en lärare. I förskoleklassen får man läsa sig klockan och bokstäverna, fast Alfons kan flera stycken redan. Och så måste Alfons lära sig knyta skorna och säga hej då till pappa. Följ med när Alfons förbereder sig.
Utgivningsdatum: 28 juni

Alice vet allt! av Ingelin Angerborn & Johanna Kristiansson

Alice har koll på nästan allt. När det är dags att vakna, var mamma har lagt hennes kläder och hur man borstar håret så att det blir alldeles slätt. Ja, om man tänker efter så finns det nog faktiskt inget som Alice inte vet!
Utgivningsdatum: 14 juni

Kissboken av Pernilla Stafelt

Nu kommer äntligen uppföljaren till succéboken och klassikern Bajsboken. För vad är bajs utan kiss? Nu får vi veta vem som kan bajsa utan att kissa och vem som kan kissbajsa. Varför kisset ibland skiftar färg och hur lång tid det tar att kissa, på ett ungefär. Lär dig kissången och följ med på kissets resa genom kroppen.
Utgivningsdatum: 14 juni

ABC med Asters anka av Fia Rönnertz & Lotta Geffenblad

Följ med Asters anka på en bokstavsresa från A till Ö. Träffa Ninos nalle, leta efter häxans hus med Hedvig och lär känna Zorans zebra. Med på färden finns Ankas lilla vagn som är full av spännande saker: bubblor, cyklar, tröjor och mycket mer.
Utgivningsdatum: 21 juni

Den modiga lilla kaninen och spökena i garderoben av Nadia Tolstoy

Vid läggdags dyker ett litet spöke upp och vill ta Lilla Kanins vattenglas. Det får man inte! Lilla Kanin vet precis vad man ska göra för att skrämma iväg spöken. Pappa Kanin tror inte på Lilla Kanin, han säger att spöken inte finns. Men när Pappa Kanin stängt dörren dyker ett mellanstort spöke upp och vill ha snuttefilten! En lagom läskig bok för de minsta.
Utgivningsdatum: 21 juni

Dinosaurieexperten av Margret McNamara & G. Brian Karas

Kim älskar fossiler och dinosaurier så hon ser verkligen fram emot skolutflykten till det naturhistoriska museet. Det blir en dag där hela klassen lär sig massor om både dinosaurier och sig själva. Men det viktigaste av allt är att Kim kommer på vad hon ska bli när hon blir stor!
Utgivningsdatum: 28 juni

Märkliga djur och knasiga kryp av Anna Hansson & Maria Andersson Keusseyan

Gillar du djur? Alltså, inte bara gulliga djur som katter, hundar och kaniner utan kanske även lite mer ovanliga djur? Djur som bor på konstiga ställen och har lite annorlunda vanor och knep? I så fall är det här en bok för dig!
Utgivningsdatum: 14 juni

Julian är en sjöjungfru av Jessica Love

En dag när Julian åker tunnelbana med sin mormor ser han tre fascinerande personer, de ser ut som sjöjungfrur med fantastiskt hår och klänningar med släp. Tänk att få se ut som en sjöjungfru! Med hjälp av mormors gardiner, halsband och krukväxter blir drömmen verklighet.
Utgivningsdatum: 30 juli

Sömnsagor av Helena Kubicek Boye & Laura Di Francesco

Vad gör man när barnet inte kan somna? Jo, nu kan man ta hjälp av den här geniala, vackert illustrerade boken med handfasta råd till föräldrar plus suggestiva sagor som hjälper barnen att somna och som kan bidra till goda sömnvanor också i framtiden!
Utgivningsdatum: 16 augusti

Den fasansfulla färden med buss nummer 13 av Bonny Becker & Mark Fearing

En sen novemberkväll ger sig Oskar iväg för att överlämna ett husdjur till sin älskade mormor. Följ med honom på en fasansfull färd med buss nummer 13! En härligt ryslig saga på rim med en oväntad och ljuvligt makaber vändning.
Utgivningsdatum: 23 augusti

Dropp dropp av Aron Landahl

I Dropp dropp leder de röda dropparna läsaren vidare genom boken i samma anda som klassikerfavoriten Historien om någon. Vad är det egentligen som lurar där uppe? Dropp dropp ingår i vår Rys & mys-serie, lagom läskiga böcker för de modiga bilderboksläsarna.
Utgivningsdatum: 23 augusti

Läsålder 6–9

Cykeltjuven av Anna Jansson & Mimmi Tollerup

Emil Werns klass gör en cykelutflykt till havet, fast för Ubbe går det inget vidare. Hans cykel är rostig och skramlar och har knappt någon luft kvar i däcken. Som tur är fyller han år dagen därpå och vännerna i detektivbyrån bestämmer sig för att överraska honom med en fest. Dessutom får han en ny cykel! Men redan dagen därpå är cykeln borta och på marken ligger låset uppklippt. Vem kan ha varit så taskig och stulit Ubbes födelsedagspresent?
Utgivningsdatum: 10 juni

Fråga Jenny av Jenny Jägerfeld & Johanna Arpiainen

I den populära spalten Fråga Jenny i SvD Junior är ingen fråga för konstig eller svår. Psykologen Jenny Jägerfeld har under flera år svarat på barns frågor och funderingar om allt mellan himmel och jord. Här finns närmare hundra brännande och livsviktiga frågor och svar samlade, indelade i kategorier som kärlek, kompisar, familj och skola, träffsäkert illustrerat av Johanna Arpiainen.
Utgivningsdatum: 10 juni

Jacks förbannelse – samlingsvolym av Martin Olczak & Anna Sandler

Jack är inte som andra barn. Han är trollkunnig och hans föräldrar jobbar med att ta hand om tomtar, sjöodjur och varulvar. Böckerna om Jack är perfekta att läsa själv: lagom långa, högt tempo och med cliffhangers som gör att man bara måste läsa vidare.

Jacks förbannelse är en samlingsvolym som innehåller hela den tredje serien om Jack. Fyra böcker ingår: Vampyrer på Sergels torg, Jättar i Kaknästornet, Näcken i Riddarfjärden och Odjur på Gröna Lund.
Utgivningsdatum: 10 juni

Viggo och mammalivet av Lisa Bjärbo & Johanna Magoria

Äntligen har mamma jobbat klart i Danmark, och nu kommer hon hem till Sverige. Hon ska flytta in i en lägenhet alldeles intill Viggos skola, och Viggo och lillebror Nils ska bo hos henne varannan vecka och i huset hos pappa varannan vecka. Viggo är så otålig, han kan knappt vänta tills mamma flyttar hem. Men kommer mammalivet verkligen att bli sådär fantastiskt som Viggo föreställt sig?
Utgivningsdatum: 14 juni

Hjördis i skolan av Jujja Wieslander & Lotta Geffenblad

Hjördis har haft ett långt skönt sommarlov, men nu börjar skolan igen. Det är pirrigt, spännande och lite vemodigt. Hjördis kämpar med att våga prata inför hela klassen, läsa högt och att hinna leka med både kompisarna på gården och klasskompisarna. Och hur är det egentligen med Birgitta B? Varför är syfröken så taskig mot henne?
Utgivningsdatum: 9 augusti

Lillis och riktiga laget av Micaela Favilla

Lillis tycker jättemycket om sport. Därför har hon startat ett eget lag: Snabbsportens IK. I det laget kan man hålla på med vilken sport som helst och man bestämmer reglerna lite som man tycker. Men nu ska Lillis få prova fotboll i storasysters lag, ett riktigt lag, och det kommer att vara jättekul. Fast när Lillis väl är på träningen är det inte alls som hon tänkt sig. Frågan är om det ens är lika kul som i Snabbsportens IK?
Utgivningsdatum: 16 augusti

Lillis och äkta kompisarna av Micaela Favilla

Den andra delen om Lillis och Snabbsportens IK. Lillis är sur, för storasyster är på fotbollscup och Lillis fick inte följa med. Lillis tänker sura alla dagar ända till storasyster kommer hem igen. Nere på gården står en tjej och spelar med en boll som sitter fast på ett gummiband. Tjejen slår iväg bollen med ett stort racket. Det verkar ganska svårt, och lite kul… Plötsligt får Lillis lite lust att gå ut ändå.
Utgivningsdatum: 16 augusti

Läsålder 9–12

Glitterflickan av Moa Eriksson Sandberg

Eva-Lottie ska tillbringa sommaren i ett ödsligt hus på landet. Långt hemifrån och med bara sin mamma som sällskap. För att fördriva tiden bestämmer sig Eva-Lottie för att också hon skriva en bok. Det ska bli en spökhistoria om huset de befinner sig i. Inte för att hon tror på spöken, men varför fortsätter huset att ge Eva-Lottie kalla kårar? Och hur ska hon tolka de mystiska tecken som uppenbarar sig för henne?
Utgivningsdatum: 10 juni

Vi går varvet av Ina Lagerwall

Liv ska börja sjuan men har en stor klump i magen. Hur ska hon vara för att alla andra ska gilla henne? För att kompisarna Jessa och Bella ska vilja vara med henne, för att de ska förstå att hon inte alls är som Lisa, som har gummistövlar på sig i skolan och bara pratar om sina himla hästar? Långsamt börjar Liv hitta sin plats i tillvaron. När hon lär känna nya människor förstår hon att världen kan vara så mycket mer, att hon kan vara så mycket mer!
Utgivningsdatum: 10 juni

Med långa tyglar av Mette Vedso

Naja och Taxa, som egentligen heter Vanessa, hänger ihop på ridskolan. De är så olika varandra att deras vänskap aldrig blir tråkig eller förutsägbar. Med hjälp av små iakttagelser och stämningar tecknar författaren ett spännande psykologiskt porträtt av de två tjejernas vänskap, fångat precis i den fasen då de är på väg att växa ifrån varandra.
Utgivningsdatum: 14 juni

Inte säker någonstans av Lena Lilleste

Ronny och Alex går i samma skola som Tommy och Flisen. De är två obehagliga typer som sätter skräck i sina klasskompisar, och ingen av de vuxna verkar ens bry sig. Allra mest utsatt är Agnes, som de trakasserar varenda dag. Tommy och Flisen måste ingripa, men hur ska de ens få de vuxna i skolan att lyssna på dem? Allting ställs på sin spets den dagen då Agnes inte tänker ta mer skit. Inte säker någonstans är den trettonde delen i serien om Tommy och Flisen.
Utgivningsdatum: 21 juni

Hedens helgon av Lise Indahl

En oväntad vänskap leder till att klubben Hedens helgon bildas. Klubben består av Jossan, Goran, Julia och Alex vars främsta uppdrag är att göra goda gärningar och hjälpa folk som har det svårt. Men det är inte så lätt att göra gott alla gånger, inte när man åker fast för snatteri och allt plötsligt står på spel.
Utgivningsdatum: 16 augusti

Prästgårdens hemlighet av Tobias Söderlund

Den ensliga prästgården i Borgvattnet sägs vara ett av världens mest hemsökta hus. Tolvåriga Vanessa tror inte på historierna om vad som finns där inne, men eftersom hon vill filma något läskigt till sin Youtube-kanal bestämmer hon sig för att dra dit. Besöket blir otäckare än hon väntat sig och snart börjar konstiga saker att hända på nätterna. Vanessa inser att spöket från prästgården följt henne hem …
Utgivningsdatum: 16 augusti

Min längtan kvar av Mårten Melin

Min längtan kvar är dikter om kärleken. Om dess olika uttryck, faser och stadier. Det handlar om den som står på avstånd och drömmer, den som befinner sig helt nära. Om fantasier och förhoppningar, att lida i det tysta.
Utgivningsdatum: 23 augusti

Trollkarlarna av Mårten Sandén

Hemliga ögat är tillbaka och hamnar rakt i ett nytt äventyr. Trollkarlsgruppen Enigma har kommit till Lund och gäckar polisen. Vad sysslar de där killarna i träningsoveraller med egentligen? Det är något väldigt mystiskt med dem, de dyker upp på oväntade ställen samtidigt som det går en stöldvåg över trakten. Hemliga ögat måste bara lösa det här fallet.
Utgivningsdatum: 23 augusti

Min syster är ett spöke och andra dikter av Lena Sjöberg

Hur känns kärlek? Vad är saknad? Vad gör oron i min kropp? Min syster är ett spöke och andra dikter handlar om hur det är att stå på en parkering och se människor vara på väg hem till sitt. Om att se molnen gunga, att ha en syster som är ett spöke, om att vara kär, orolig, lycklig och ensam. I bild och text skildrar Lena Sjöberg starka känslor, förbjudna tankar och funderingar om mig och dig och livet runtomkring oss.
Utgivningsdatum: 23 augusti

Hjärta av sten av Ingelin Angerborn

Nelli kan se andar. Det har hon kunnat sen hon var liten, och det är inget som brukar skrämma henne. Men när hon flyttar med sin mamma till ett gammalt hotell möter hon något nytt. Närvaron i det gamla huset är annorlunda. Mörk, stark och olycksbådande. Vem är det som söker kontakt? Och varför? Hjärta av sten är den andlöst spännande och fristående fortsättningen på Hjärta av damm.
Utgivningsdatum: 30 augusti

Läsålder 12–15

Är det nu allt börjar? Av Siri Spont

Tilda bor i en liten landsort långt bort från allting, hon går i åttan med samma klasskompisar som hon haft sedan lågstadiet. Den sociala hierarkin är stenhård, och vem som har status eller inte bestäms av killarna. Är det nu allt börjar? är en stark tonårsskildring om utanförskap: om försöken att behaga men inte räcka till, om att tillhöra den samhällsklass som inte räknas, om att aldrig vara förstahandsvalet. En skoningslös feministisk uppgörelse med högstadiet.
Utgivningsdatum: 10 juni

Sommarplåga av Hanna Jedvik

Skejtaren Alma ska tillsammans med sin pappa tillbringa sommaren på deras lantställe på västkusten. Hon räknar ner dagarna tills de kommer dit, tills hon äntligen får träffa Mira igen. Mira, som varit hennes bästa vän sedan de var små och som Alma är hemligt förälskad i.
För det är den här sommaren allting ska hända, nu eller aldrig.
Utgivningsdatum: 24 juni

Läsålder: unga vuxna

Hej då, vi ses väl av Linda Åkerström

Bergvik. Finns det något värre ställe? Nora tror inte det. Hon är född och uppvuxen här, och hennes största skräck är att bli kvar, fast. Att aldrig komma någon annanstans, få se något annat. Hej då, vi ses väl skildras konflikten mellan vad du vill göra och det du ska göra, vad omgivningen förväntar sig av dig och vad ditt eget hjärta säger.
Utgivningsdatum: 14 juni

Berör och förstör av Athena Farrokhzad & Kristoffer Falkhammar

I år är det trettio år sedan Kärlek och uppror (red. Siv Widerberg och Anna Artén) utkom 1989. Därför är det hög tid för en ny antologi med dikter för unga (och lite mindre unga). Athena Farrokhzad och Kristofer Folkhammar har gjort urvalet till denna samling med svenskspråkiga poeter.
Utgivningsdatum: 16 augusti

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.