Böckerna som skapar julstämning

Nu laddar vi för julen. Snöfall, pulkaåkning, tomtar och pepparkaksbak. Här är böckerna som skapar julstämning för hela familjen.

tisdag 26 november 2019

Läsålder 0-3 år

Äntligen jul! och Äntligen jul: Målarbok av Camilla Lundsten 

Äntligen är Lillefanten och hans kompisar tillbaka! De bygger snögubbar, åker pulka och bakar pepparkakor. Finaste julläsningen för de allra yngsta julfirarna! Målarboken har fina julmotiv att färglägga.

Bruno åker pulka av Anna Ribbing & Cecilia Heikkilä

En mysig bok om den första snön! Följ med i den charmiga berättelsen om Bruno och hans mamma på väg hem från förskolan i det tindrande vinterlandskapet där läsaren kan gissa var spåren i snön leder.

Pippi firar jul av Astrid Lindgren & Ingrid Vang Nyman

En julpekbok med stor nostalgi! Pippi klär granen med röda vimplar och tindrande ljus, bakar gyllengula julbullar och åker kälke medan snön skimrande faller och lägger sig som ett fluffigt täcke på marken.

Titta julen av Lotta Kühlhorn

En pekbok med fina illustrationer av Lotta Kühlhorn. Här finns allt man behöver veta innan tomten knackar på: varma pepparkakor, en rödklädd tomte, skimrande snö och en tindrande gran.

Jul - pysselväska av Catarina Kruusval

Pyssla, sjung och pussla om och om igen! En miniväska som rymmer stor underhållning för alla tillfällen. Dessutom en perfekt gå-bort-present i juletid!

Läsålder 3-6 år

Den helt sanna julsagan om kentauren som ville hem av Mats Strandberg och Sofia Falkenhem 

Årets adventsbok är en spännande, rolig och actionfylld saga med en aktuell twist. Underbar högläsning för alla stora och små som otåligt väntar på julen!

Jul i Bullerbyn av Astrid Lindgren & Ilon Wikland

Bullerbybarnen sätter upp julkärvar åt fåglarna, går till den glittrigt snötäckta skogen och hugger julgranar och bakar så att hela huset luktar pepparkakor. Ett besök hos Barnen i Bullerbyn höjer julstämningen till max!

Räven och tomten-pop-up av Astrid Lindgren och Eva Eriksson

Succéboken från julen 2017 kommer nu i en härlig pop-up-version! Luckor och effekter förstärker både stämning och dramatik i den fina julberättelsen.

Tio vilda hästar firar jul av Grethe Rottböll & Lisen Adbåge

Det här är en charmig och förtrollande berättelse om vad julen egentligen handlar om: vänskap och att alla får vara som de vill – även om man är en daggmask som inte kan hoppa bock på festen.

Titta Madicken, det snöar! av Astrid Lindgren och Ilon Wikland 

Madicken är sjuk och Lisabet får gå själv med Alva och köpa julklappar. Då kommer Gustav och påstår att hon bara är en liten jäntunge som inte törs tjuvåka baktill på en släde. Törs hon väl visst!

Är det jul nu igen? sa Lilla Spöket Laban av Inger och Lasse Sandberg

Varje jul önskar sig slottet Gomorronsols kung och drottning bara snälla barn i julklapp. Och Spökmamman och Spökpappan önskar sig hemska barn. I år ska Spöket Laban och hans vänner göra fantastiska överraskningsjulklappar till sina mammor och pappor!

Läsålder 6-9 år

Emils vinterhyss av Astrid Lindgren och Björn Berg 

För första gången kommer berättelserna om Emil ut i fyrfärg. Björn Bergs originalillustrationer är restaurerade och färglagda. En härligt vintrig bok med tre klassiska, älskade berättelser om Emil i Lönneberga.

Handbok för superhjältar - Adventskalender av Elias och Agnes Våhlund

Handbok för superhjältar underhåller och aktiverar ända fram till jul. En kalender med 24 luckor, fyllda med aktivitetsböcker, korta berättelser, klistermärken, julpyssel, pussel och pappfigurer.

Familjen Monstersson: Monstervinter av Mats Wänblad och Pelle Forshed 

Det har snöat hela natten och Ebba och Boris ska iväg till pulkabacken. Men Boris är inte riktigt glad trots att de har jättekul tillsammans. Ebba kommer på världens bästa överraskning för att göra honom glad igen!

Julklappstjuven av Anna Jansson

Det är dan före dan före dopparedan och Emil har en varm julkänsla i magen. Men julefriden störs när en tjuv förklädd till jultomten tar sig in hos folk och stjäl deras julklappar. Det blir självklart ett fall för Emil Werns detektivbyrå!

Mamma Mu och Kråkans jul och Mamma Mu åker bobb av Jujja Wieslander och Sven Nordqvist

Det är julafton på bondens gård och Kråkan har öppnat alla sina paket i förväg. Men Mamma Mu har en överraskning till Kråkan ... 

Bondens barn åker bobb. När bobben välter ramlar de av och rullar runt i snön, det är roligast av allt. Oj, vad de skrattar! Mamma Mu vill också åka bobb. Och trilla av! 

Sonja och julen av Kajsa Gordan och Sofia Nordin

Det lackar mot jul och familjen Larsson håller på att förbereda sig på sitt alldeles egna sätt. Men Sonja oroar sig. Hennes pappa glömmer ganska ofta bort saker och ibland måste han jobba istället för att träffa henne. Tänk om han inte kommer på julafton?

Läsålder 9-12 år

God jul - Kakor, knäck och karameller av Clara Lidström och Annakarin Nyberg

Ingen jul utan julbak! 25 recept på ljuvliga – och juliga – godsaker. Dessutom finns beskrivningar på roligt pyssel med förslag på både gå-bort-present och pynt!

 

 

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.