Fotograf: Kajsa Göransson

Årets mest efterlängtade bok!

Handbok för superhjältar är serien som tagit hela Sverige med storm. De populära böckerna har nu sålt i över 600 000 exemplar! Försvunna är den femte spännande delen och början på ett helt nytt äventyr för Röda masken, eller Lisa som hon heter när hon inte är superhjälte.

fredag 29 maj 2020

Lisa har nu blivit ledare för sitt eget superhjältegäng som består av henne själv samt hennes klasskamrater Robert, Nick och Max.

– Äntligen! Vi har verkligen längtat efter att få dela den här berättelsen med våra läsare, säger Agnes Våhlund som tillsammans med Elias Våhlund står bakom de omåttligt populära böckerna. Försvunna är den första boken av fyra i ett nytt långt äventyr. På samma sätt som de fyra första delarna hörde ihop kommer bok fem till åtta också att höra ihop, men man kan absolut hoppa in och börja läsa del 5, det är ett fristående äventyr. De som har läst Handbok för Superhjältar tidigare kommer känna igen sig.

– Fast allt är lite mer den här gången, säger Elias Våhlund. Det är lite mer spännande, lite läskigare och lite roligare. Dessutom får vi lära känna Robert, Nick och Max lite mer.

I den nya boken börjar det försvinna barn på nätterna i Rosenhill. Ett efter ett försvinner alldeles spårlöst. Folk blir allt mer rädda och arga, och de undrar varför superhjältarna inte hittar barnen. Samtidigt försöker Lisa lära Nick och Robert superhjältekrafter, men inte heller det går bra. Plötsligt är alla emot Lisa.

– Del fem handlar dels om barn som försvinner men det handlar lika mycket om utanförskap och hur Lisa ska kunna samarbeta med sina forna plågoandar, säger Elias. Det är nu ganska länge sedan de var elaka mot henne men minnena finns kvar. Vågar Lisa verkligen lita på Robert och Nick?

139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår