Fotograf: Kajsa Göransson

Årets mest efterlängtade bok!

Den femte boken i succéserien Handbok för superhjältar släpps den 29 maj och kommer att heta Försvunna. Del fem är början på en ny längre berättelse om Röda Masken, eller Lisa som hon heter när hon inte är superhjälte.

tisdag 28 januari 2020

Lisa har nu blivit ledare för sitt eget superhjältegäng som består av henne själv samt hennes klasskamrater Robert, Nick och Max.

– Äntligen! Det känns helt fantastiskt, säger Elias Våhlund som tillsammans med Agnes Våhlund står bakom de omåttligt populära böckerna. Det här är första boken av fyra i ett nytt långt äventyr. På samma sätt som de fyra första böckerna hörde ihop kommer bok fem till åtta också att höra ihop. De som har läst Handbok för superhjältar tidigare kommer absolut att känna igen sig. Fast allt är lite mer den här gången. Det är lite mer spännande, läskigt och roligt. Dessutom får vi lära känna Robert, Nick och Max lite mer.

Det börjar försvinna barn på nätterna i Rosenhill. Ett efter ett försvinner spårlöst. Folk blir allt mer rädda och arga, och de undrar varför superhjältarna inte hittar barnen. Samtidigt försöker Lisa lära Nick och Robert superhjältekrafter, men inte heller det går bra. Plötsligt är alla emot Lisa.

Försvunna handlar dels om barn som försvinner men det handlar lika mycket om hur Lisa ska kunna samarbeta med sina forna plågoandar. Det är nu ganska länge sedan de var elaka mot henne men minnena finns kvar. Vågar Lisa verkligen lita på Robert och Nick?

Första delen av Handbok för superhjältar kom 2017 och sedan dess har de fyra böckerna om Lisa tagit Sverige med storm. Elias och Agnes Våhlund är mycket glada över att del fem snart kommer hitta ut till fansen.

– Det känns faktiskt som om vi har gjort någon slags idrottsbragd. Det har varit en hel del blod, svett och tårar bakom den här boken. När det gäller Agnes och hennes illustrationer så är det faktiskt inte så långt ifrån verkligheten heller. Det är som vanligt hon som står för merparten av arbetsbördan. Hon måste ju rita allt som jag hittar på.

119 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2020

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.