De är nominerade till Adlibrispriset 2021

Adlibris har tillkännagivit vilka titlar som är nominerade till Adlibris-priset 2021. Priset instiftades 2019 för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser.

onsdag 17 november 2021

Mellan den 16 november och den 8 december kan du vara med och rösta på din favorit HÄR! Vinnaren i varje genre röstas fram av bokälskare runt om i landet som fått lägga en röst på sin favorit i varje kategori.

Här är de nominerade böckerna från Rabén & Sjögren.

Årets barnbok 0-6 år:

Här kommer glassbilen av Arne Norlin och Jonas Burman

Nödig av Anne-Marie Körling och Louise Winblad

Årets barnbok 6-12 år:

Handbok för superhjältar del 6: Utan hopp av Elias och Agnes Våhlund

Årets ungdomsbok:

Midnattsblot av Camilla Sten

Queera tider av Edward Summanen och Adrian Malmgren

Vem har sagt något om kärlek? av Elaf Ali 

Om Adlibrispriset:                     

Adlibrispriset instiftades 2019, som ett pris för att hylla författarnas förmåga att berika våra liv med sina berättelser. Vinnarna utsees av bokälskare runt om i Sverige som röstar fram sina favoritböcker.        

Priset delas i år ut i 9 kategorier: Årets deckare, Årets roman, Årets fakta, Årets ungdomsbok, Årets kokbok, Årets feelgood, Årets barnbok 0-6 år, Årets barnbok 6-12 år samt Årets debut.                      

En jury bestående av anställda på Adlibris har valt ut tio nomineringar i respektive kategori. Nomineringen beslutades på försäljning, popularitet och potential och att boken givits ut i Sverige under 2021. Bokälskare runt om i Sverige röstar fram sina favoritböcker och den bok som fått flest röster inom varje kategori tilldelas sedan Adlibrispriset för angiven kategori.              

NYHETER

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår