Lediga tjänsterJust nu söker vi tre tjänster: en Affärsutvecklare / Säljare merchandise, en förläggare/redaktör och en jurist.

Rabén & Sjögren söker en Affärsutvecklare / Säljare merchandise

Om tjänsten

Inom vår enhet non-books, produkter som är baserade på våra mest kända barnbokskaraktärer, titlar eller författarskap, utvidgar vi nu genom att söka en affärsutvecklare/säljare. Du kommer att driva och utveckla försäljningen av non-books och vår position inom dessa kategorier ute på marknaden. Du ska också säkra tillväxtmål och distribution för våra befintliga och nya produkter till kunderna. Internt kommer du att vara involverad i våra stora koncept, kunna se möjligheter och bidra till sortimentsutveckling.

I uppdraget ingår också att på sikt utveckla produktsortiment för fler utgivningsområden inom förlagsgruppen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Hitta och utveckla nya kanaler och samarbeten
 • Ansvara för att bygga och utveckla relationer med befintliga kunder
 • Skapa enskilda specialaffärer med kanaler och andra verksamheter
 • Tillsammans med ansvarig för non-books utveckla sortimentet (genom feedback ifrån marknaden)
 • Samverka med försäljningsavdelningen i större konceptinförsäljningar
 • Förhandla och skriva avtal
 • Utveckla produktsortiment för förlagsgruppens övriga varumärken

Vem är du?

Vi tror att du har följande kvalifikationer

 • Erfarenhet av försäljning, gärna mot retail/dagligvaruhandel
 • Högskoleutbildning
 • Erfarenhet av kanalstrategi
 • Förståelse för/erfarenhet av koncept- och affärsutveckling

Du har förmågan att driva ditt arbete självständigt samtidigt som du är teamorienterad och prestigelös. Dina kunder uppfattar dig som kreativ, lyhörd och kvalitetsmedveten och du har förmågan att se helheter.

Vad kan vi erbjuda dig?

Brinner du för affärer och produkter för barn har du en given plats hos oss. Här får du ett självständigt, simulerande arbete i en inspirerande historisk förlagsmiljö i vårt fina förlagshus på Riddarholmen med trevliga kollegor.

Mer om tjänsten och Norstedts Förlagsgrupp

Du kommer att rapportera till Rabén & Sjögrens förlagschef. Du sitter på förlagets redaktion i förlagshuset på Riddarholmen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med start enligt överenskommelse. Norstedts förlagsgrupp vill gärna ta tillvara på de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansökan och kontakt

I den här rekryteringen samarbetar Norstedts Förlagsgrupp med Experis och du söker tjänsten via Experis hemsida. För frågor om rollen vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ellen Engström, ellen.engstrom@se.experis.com eller 0703904012. Facklig kontakt är Cecilia Bolmström för Unionen, cecilia.bolmstrom@rabensjogren.se.

Rabén & Sjögren är Sveriges ledande barnboksförlag med en omfattande utgivning av barn- och ungdomslitteratur samt en utgivning av ett sortiment produkter främst baserade på barnbokskaraktärer. Rabén & Sjögren ingår i Norstedts Förlagsgrupp med varumärken som Norstedts, B Wahlström, Massolit, Barnens Bokklubb och Kartbutiken. Norstedts Förlagsgrupp ägs sedan 1 juli 2016 av Storytel AB (publ).


Rabén & Sjögren söker en förläggare/redaktör

Vi söker en driven förläggare/redaktör till vår redaktion. Vi vänder oss till dig som brinner för bilderböcker och vet vad en riktigt bra bilderbok är. Din kunskap om typografi och bild- och formspråk avsedd för mindre barn är mycket stor och du har stor vana vid bildhantering och textbearbetning.

Du har flera års erfarenhet av redaktionellt arbete och projektledning av 4-färgs-bokproduktion samt har högskoleutbildning med litteratur- alt kulturvetenskaplig inriktning eller liknande.
Du har kanske arbetat som förläggare eller redaktör. Hos oss kommer du att ta fram och ansvara för bilderbokstitlar i samarbete med författare, illustratörer och formgivare.

I arbetsuppgifterna ingår att:

 • Långsiktigt ansvara för att planera och initiera utgivning av bilderböcker och pekböcker
 • Aktivt söka nya upphovspersoner
 • Verka för att de försäljningsmässiga målen uppfylls i samverkan med våra försäljnings- och kommunikationsavdelningar
 • Representera utgivningen och förlaget i kontakter med upphovspersoner och i andra offentliga sammanhang
 • Förhandla och sluta avtal med upphovspersoner och agenter

Vi vill att du som söker:

 • Är intresserad av litteratur, kultur/samtidsdebatt samt barns mediekonsumtion
 • Kan arbeta självständigt, ta initiativ och driva egna projekt
 •  Har förmåga att skapa goda relationer och arbeta långsiktigt med författarskap
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska
 • Har förståelse och intresse för förlagsekonomi, försäljningsmål och uppföljning

Vi finns i Norstedtshuset på Riddarholmen där du kommer att arbeta med engagerade och trevliga kollegor på vår redaktion. Norstedts Förlagsgrupp vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten är tillsvidare med tillträde omgående.

Vi rekryterar löpande och ser fram emot din ansökan så snart som möjligt, dock senast 29/3 -18 till: ylva.arnold@norstedts.se

Frågor om tjänsten besvaras av publicistisk chef för bilderböcker: Moa Brunnberg moa.brunnberg@rabensjogren.se

Representant för Unionen är Cecilia Bolmström; cecilia.bolmstrom@rabensjogren.se


Sökes: Jurist som brinner för upphovsrättsfrågor!

Vår förlags-/bolagsjurist lämnar sin tjänst efter 11 år och vi söker därför en jurist som brinner för upphovsrättsfrågor. Rollen som jurist på Norstedts Förlagsgrupp är en omväxlande och bred tjänst. Som förlagsgruppens juridiska rådgivare har du en central och viktig funktion på förlagsgruppen. Du blir involverad i upphovsrättsfrågor och förlagsavtalsförhandlingar som stöd till förlagschefer och förläggare, men bistår även bolaget med affärsjuridisk rådgivning och som juridiskt stöd vid exempelvis M&A och större avtalsförhandlingar.

Brinner du för upphovsrättsfrågor är det här rätta platsen för dig. Hos oss får du ett självständigt, stimulerande arbete med trevliga kolleger i vårt fina förlagshus på Riddarholmen! Du kommer även ha ett nära samarbete och utbyte inom koncernen med bolagsjuristerna hos vårt moderbolag och ägare Storytel AB (publ).

Dina huvudsakliga ansvarsområden innefattar att:

 • Ansvara för att utforma förlagsavtal, licensavtal och övriga avtal som påverkar förlagsutgivningen.
 • Stötta och informerar upphovspersoner i nära samarbete med förläggarna.
 • Bistå förlagsgruppen med rådgivning inför kontraktsskrivning.
 • Driva centrala avtalsförhandlingar med t ex författar- och översättarförbund.
 • Fungera som internkonsult i juridiska frågor, exempelvis gällande upphovsrätt.
 • Ansvara för hantering av samtliga tvistiga förlagsärenden, samt upphandling och kontakt med externa juridiska ombud vid tvister och domstolsprocesser.
 • Fungera som rådgivare i bolagets affärsjuridiska frågor.
 • Projekt- och arbetsleda inkråmsaffärer, förvärv eller andra projekt av engångskaraktär (ex lagändringar som organisationen behöver ställa om till).

 

Vi tror att den person vi söker har:

 • Juristutbildning och minst 5 års erfarenhet av upphovsrättsfrågor samt allmän affärsjuridik från bolag och/eller advokatbyrå.
 • Flerårig erfarenhet av avtalsförhandlingar och mycket god affärsmässig förståelse.
 • En bred affärsjuridisk kompetens med ett extra gott öga till upphovsrättsfrågor.
 • Lätt att bygga goda relationer, är lösningsorienterad och serviceinriktad med utpräglad samarbetsförmåga.
 • Ett stort intresse för berättelser och författare i alla dess former!

Du rapporterar till förlagsgruppens COO/Operativa chef och tillhör Norstedts Förlagsgrupps administrativa avdelning som innefattar IT, HR, juridik, ekonomi samt redovisning och royalty. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med start enligt överenskommelse. Norstedts Förlagsgrupp vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansökningshandlingar (CV och personligt brev) ska vara förlaget tillhanda via e-post senast den 30 april. Skriv i ämnesraden att det gäller ”Förlags-/bolagsjurist Norstedts Förlagsgrupp”. Skicka din ansökan till vår HR-chef: ylva.arnold@norstedts.se.

Frågor om tjänsten besvaras av:

COO/Operativ chef Linda Säresand, linda.saresand@norstedts.se

Representant för Unionen är Cecilia Bolmström, cecilia.bolmstrom@rabensjogren.se

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår