Möt Anna Jansson, Mats Strandberg och Katarina Wennstam på Crimetime Gotland

Den 3-5 augusti gästar 50 utländska och svenska deckarförfattare Visby. Anna Jansson Mats Strandberg och Katarina Wennstam är några av alla deckar-, thriller- och spänningsstjärnor som kommer.

Hela programmet hittar du här >>

Anna Jansson är en av Sveriges mest lästa och omtyckta författare. Hennes romaner om kriminalinspektören Maria Wern, som bor och arbetar på Gotland, har sålt i närmare tre miljoner exemplar och är översatta till 15 språk. Med Emil Wern – detektiv låter Anna Jansson Maria Werns son få en egen barnboksserie.

Mats Strandberg har älskat skräckgenren sedan han upptäckte Stephen King som barn. Sin nya bok Hemmet kallar han för "en Exorcisten med ombytta roller. Och utan katolska präster." Tillsammans med Sofia Falkenhem har han skapat den hyllade serien om Monstret Frank.

Katarina Wennstam är kriminalreportern och författaren som har ägnat stor del av sin karriär åt att stå upp för kvinnliga brottsoffer. Hennes stora genombrott kom med Flickan och skulden - en bok om samhällets syn på våldtäkt (nominerad till Augustpriset 2002). Med Flickan på hotellet debuterar hon som ungdomsboksförfattare.

Dela med andra

  • Blogga omBlogga om