Hurra – Pippi fyller 75!

Under 75 år har världens starkaste flicka erövrat världen. Hon har roat, förundrat och provocerat och är lika älskad och aktuell i dag som när Astrid Lindgren skrev den första boken om henne, mitt under brinnande världskrig. För många är Pippi en symbol för det fria och anti-auktoritära. Och visst har hon fortfarande en stor roll att fylla: Som fantasi, normbrytare, och den bästa av vänner. 

Pippi Långstrump firas stort under året. Här är några händelser: 

  • I slutet av april utkommer tre nyillustrerade böcker.
  • Pippi hyllas med en familjekonsert på Berwaldhallen den 25 april. Radiosymfonikerna framför ett nyskrivet musikstycke av den svenske tonsättaren Benjamin Staern till Pippi Långstrumps ära. 
  • På Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby invigs den 15 maj en helt ny Pippi-miljö med en ny Villa Villekulla och mer utrymme för lek, både i och ovanför vattnet där skeppet Hoppetossa ligger. 
  • På Skansen hålls det stora födelsedagskalaset den 21–22 maj.
  • Den musikaliska cirkusföreställningen "Pippi på cirkus", producerad av Björn Ulvaeus, har premiär den 26 juni. 
  • Pippis födelsedag uppmärksammas dessutom på en rad litteraturevents runt om i landet, från festivaler som SmåLit och Litteralund till Bokmässan i Göteborg.
  • Pippi firas även internationellt på bland annat brittiska Hay Festival, nöjesfältet Fez Berlin – och det blir Pippikalas på flera ambassader.

NYHETER

Fixa ditt eget Pippikalas!

Kalasinbjudan, flaggspel, lekar, pysselblad och tipspromenad ... Här finns allt du behöver för att ordna ett roligt Pippikalas!

Historien om Pippi Långstrump

1945 ställde Pippi Långstrump till med revolution i barnkammaren. Sedan dess har de hisnande, roliga, fartfyllda och oerhört underhållande berättelserna lästs och älskats av många generationer runt om i världen.

© The Astrid Lindgren Company

Pippi Långstrump stöttar flickor på flykt

I år är det 75 år sedan den första boken om Pippi Långstrump gavs ut. Med anledning av jubileet lanserar Astrid Lindgren AB och Rädda Barnen den globala kampanjen Pippi of Today, ett samarbete för att med gemensamma resurser skapa uppmärksamhet och samla in pengar till Rädda Barnens arbete för flickor på flykt. 

Se fler nyheter

Utgivning

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.