Ronja Rövardotter vinnare av International Emmy Award för bästa Kids Animation 2016

Publicerad:

2016-04-07

Ronja Rövardotter har vunnit Emmy Kids Awards i klassen Kids Animation @MIPTV. International Academy of Television Arts & Sciences lät den 5 april utse vinnarna I den fjärde internationella Emmy® Kids Awards, som för första året tog plats i Cannes i samband med MIPTV.

"Jag är väldigt exalterad över att tilldelas priset Emmy Kids Award eftersom serien verkligen är gjord för barn. Min förtjusning delas av alla som jobbat med mig i detta. Tack så mycket." säger regissör Goro Miyazaki.

"Vi tackar Gorō Miyazaki och hans medarbetare för ett fantastiskt arbete och gratulerar till denna fina utmärkelse. Vi är hedrade och stolta över att få ha deltagit i det här projektet och tycker att tv-serien fångar både känslan och den höga kvalitet som kännetecknar Astrid Lindgrens originalberättelse, säger Olle Nyman, vd på Saltkråkan AB.

TV-serien Ronja Rövardotter sänds under våren i SVT Barnkanalen.
Den består av 26 avsnitt på vardera ca 24 minuter och är ursprungligen producerad av Goro Miyazaki, Dwango samt Polygon Pictures för NHK i Japan. De handmålade bakgrundsbilderna är typiska för Studio Ghibli och Polygon Pictures har gjort 2D-animationerna av karaktärerna. Serien har visats i Japan och även vunnit pris på den asiatiska tv-galan för "Best 2D Animation Program".

Saltkråkan och Studio Ghibli äger och förvaltar de internationella rättigheterna. Serien presenteras och säljs just nu internationellt via en gemensamt utsedd agent. Saltkråkan ansvarar för all försäljning i Norden och diskussioner pågår med övriga nordiska kanaler.

I augusti ger Rabén & Sjögren ut boken om Ronja Rövardotter med illustrationer av Studio Ghibli. Vi ger även ut den första serieboken om Ronja med bilder från tv-serien, samt ytterligare några non books-produkter.