Lyssna på Skorstensjul i Storytels julkalender

2016-11-30

Med start den 1 december kan du lyssna på Mårten Sandéns kritikerrosade bok Skorstensjul som följetong på Storytel. Ett kapitel sänds varje dag ända fram till julafton. Inspelningen är producerad av Raben & Sjögren med inläsning av Julia Dufvenius.

Skorstensjul är en stämningsfull och spännande adventsbok i 24 kapitel av Mårten Sandén, med fantastiska illustrationer av Lina Bodén.

Stella, Mago och Issa har rymt från barnhemmet för att leta efter Magos pappa. På Stockholms Central möter de Niklasson som har glömt bort vem han är. Nu har barnhemsbarnen tjugofyra dagar på sig att hjälpa honom att minnas! Som tur är får de hjälp av Miriam i antikaffären och de modiga skorstensbarnen.

Mårten Sandén debuterade 1995 med Roy och Perry räddar en varg, en deckare i bilderboksform. Sedan dess har han gett ut en rad bilderböcker, kapitelböcker och ungdomsböcker i olika genrer – bilderboken En stackars liten haj (med illustrationer av Per Gustavsson), kapitelböckerna Sju förtrollade kvällar och Ett hus utan speglar, ungdomsromanerna En plats de kallar lyckan och Anna d'Arc samt sexton delar i den populära serien om Petrinideckarna – för att nämna några! Mårten Sandén är ledamot av Barnboksakademin och Svenska Deckarakademin.

Mårten Sandén tilldelades Astrid Lindgren-priset 2015 för förtjänstfullt författarskap inom barn- och ungdomslitteraturen med motiveringen: För ett omfattande, rikt och betydelsefullt författarskap inom såväl magisk realism och spänning som vardagsnära utsatthet, väl förankrat hos unga läsare i alla åldrar.

Lina Bodén är illustratör och har bland annat illustrerat den uppmärksammade Flickornas historia – världen, liksom nyutgåvan av Laura Ingalls klassiker Lilla huset på prärien.