Alfons firar 50 år!

Hurra för Alfons Åberg!

I år firar vi 50 år med Alfons Åberg, Gunilla Bergströms älskade barnboksfigur. Under åren har böckerna om Alfons vardagliga universum och livets nyckfullheter lockat miljontals läsare och många som växt upp med honom har fått uppleva berättelserna på nytt, tillsammans med barn och barnbarn. Alfons är ingen superhjälte eller söt sagofigur, han är bara vanlig som vi. Och kanske är det just därför som han blivit vår kompis.

Fira med oss

Varmt välkomna att vara med och fira! Speciellt för alla er som arbetar med barns läsning finns fint kalasmaterial! Avisera till Bok-Makaren AB, Alfons rättighetsbolag, genom att skicka ett mejl till office@bokmakaren.se och meddela att ni ställer till med kalas! Och vinka gärna till oss när ni firar – tagga @rabensjogren och @alfonsofficiell!

  • Längre ned på denna sida kan du ladda ned allt från dekoration till tips på roliga aktiviteter.
  • Dessutom bildspel för högläsning för Raska på Alfons Åberg*, Vem räddar Alfons Åberg*  och Alfons och styrkesäcken*. *Bildspelen får endast användas vid fysisk högläsning
  • Extra kalasigt: Boka lekutställning och teater

Böcker om Alfons Åberg

1972 utkom den första Alfons-boken, God natt, Alfons Åberg. Sedan dess har Alfons har engagerat och förundrat flera generationer av barn och är idag en klassiker för miljoner barn i många länder. Bergströms 26 Alfons-böcker är översatta till drygt 35 språk och varje år lånas det fortfarande ut runt en miljon Alfons-böcker på Sveriges bibliotek. 

Böcker om Alfons Åberg hittar du HÄR >>

Vänskapsdagen 19 oktober – för alla som arbetar i förskolan

Vänskap kan vara lätt och självklart men också krångligt och svårt. Friends, Bok-Makaren AB och Rabén & Sjögren har därför skapat Vänskapsdagen för att hylla vänskap och även erbjuda ett brett material att arbeta med tematiskt i förskolan. I år firas Vänskapsdagen den 19 oktober. Här kan du ta del av gratis handlednings- och festmaterial med olika roliga förslag på hur förskolan kan arbeta med och fira vänskap tillsammans med barnen.

Allt som behövs för att fixa Alfonskalas!

Bildspel

Bildspel

Alfons Åberg

Bildspel

Bildspel

Alfons Åberg

Bildspel

Bildspel

Alfons Åberg

Kalasmaterial

Kalasmaterial

Alfons Åberg

Pyssel

Pyssel

Alfons Åberg

Tipspromenad

Tipspromenad

Alfons Åberg

Utställning

Utställning

Alfons Åberg

Vi firar Alfons med ny utgivning!

Stora boken om Alfons

Om boken

Visst känner du Alfons Åberg? Han bor med sin pappa och är som barn är mest. Inte så stor och inte så stark. Och slåss gör han helst inte heller. Glad och busig kan han vara, men också arg, svartsjuk och spökrädd ...

Böckerna om Alfons Åberg har älskats av generationer, och så har det varit sedan den första boken, God natt, Alfons Åberg, kom ut 1972. De är översatta till nära 40 språk och 10 miljoner Alfons-böcker har sålts över världen. På biblioteken har de legat på utlåningstoppen i decennier. Alfons ingår numera i allas vår barndom.

I den här lyxiga jubileumsutgåvan har Gunilla Bergström valt ut fem av sina böcker om Alfons, som visar honom i hans olika åldrar. Dessutom presenteras Alfons vänner och familj, så att vi även får lära känna dem bättre. Välkommen till Alfons värld, där vardagen är magi nog!

I boken ingår: God natt, Alfons Åberg, Listigt, Alfons Åberg, Vad sa, pappa Åberg?, Var är bus-Alfons? och Hur långt når Alfons?

Gunilla Bergström, Gunilla Bergström

Stora boken om Alfons