bok

Barnens svenska historia 4. När svenskarna flyttade till stan

Sonja Hulth

Författare

Ola Ambjörnsson

Illustratör

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

1992-11-01
Svenska
12-15

Författare

Sonja Hulth

Illustratör

Ola Ambjörnsson

De oslagbara bilderböckerna om Sveriges historia från stenålder till våra dagar ges nu ut på nytt, bearbetade och med nya omslag. Så här ska faktaböcker för barn göras - roligt, kunnigt, bildrikt!

"Det är fredagsnatten den 12 maj 1732 och nästan alla sover i den lilla staden Uppsala."
Så börjar den fjärde och sista delen av BARNENS SVENSKA HISTORIA. Den unge Linné går ut på upptäcktsfärd i världen alltmedan de jordbrukande människorna på landet lever vidare som de alltid gjort. Förändringarna är små: Man har fått skorsten på taket och lärt sig bränna brännvin. Man har fått plog och lie och man vet att man borde skifta jorden ...

Sonja Hulth, journalist, historiker och folklivsforskare, har förutom BARNENS SVENSKA HISTORIA bland annat skrivit Albert Målare och sommaren i Härkeberga på Rabén & Sjögren samt varit huvudförfattare till Natur och Kulturs Skattkammarbok med nordiska och antika myter.
Illustratörerna är de välbekanta och mångsidiga Clara Tidholm (del 1), Jens Ahlbom (del 2), Fibben Hald (del 3) och Ola Ambjörnson (del 4).

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

12-15

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

1992-11-01

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129584431

Antal Sidor

59

Vikt (kg)

0.473

 

Barnens svenska historia 4. När svenskarna flyttade till stan

Om boken

De oslagbara bilderböckerna om Sveriges historia från stenålder till våra dagar ges nu ut på nytt, bearbetade och med nya omslag. Så här ska faktaböcker för barn göras - roligt, kunnigt, bildrikt!"Det är fredagsnatten den 12 maj 1732 och nästan alla sover i den lilla staden Uppsala."Så börjar den fjärde och sista delen av BARNENS SVENSKA HISTORIA. Den unge Linné går ut på upptäcktsfärd i världen alltmedan de jordbrukande människorna på landet lever vidare som de alltid gjort. Förändringarna är små: Man har fått skorsten på taket och lärt sig bränna brännvin. Man har fått plog och lie och man vet att man borde skifta jorden ...Sonja Hulth, journalist, historiker och folklivsforskare, har förutom BARNENS SVENSKA HISTORIA bland annat skrivit Albert Målare och sommaren i Härkeberga på Rabén & Sjögren samt varit huvudförfattare till Natur och Kulturs Skattkammarbok med nordiska och antika myter. Illustratörerna är de välbekanta och mångsidiga Clara Tidholm (del 1), Jens Ahlbom (del 2), Fibben Hald (del 3) och Ola Ambjörnson (del 4).

Sonja Hulth, Ola Ambjörnsson

Barnens svenska historia 4. När svenskarna flyttade till stan

Barnens svenska historia 1. När människorna kom

Om boken

De oslagbara bilderböckerna om Sveriges historia från stenålder till våra dagar ges nu ut på nytt, bearbetade och med nya omslag. Så här ska faktaböcker för barn göras - roligt, kunnigt, bildrikt!När människorna kom till vårt land följde de iskanten mot norr. De levde på jakt och fiske. Så småningom blev de bofasta och slog sig ner i byar. De började odla jorden och de skaffade sig husdjur. Under bronsåldern hade de rika hövdingarna hästar, men det var vattenvägarna som höll samman människornas boplatser. Hövdingarnas gravhögar berättar att bronset kommit, men för de fattiga är det fortfarande stenålder. Så kom järnet. Det blev till spikar, liar och hästskor. Man trodde på Oden, Tor och Frej, man offrade vid högtidliga blotsfester och skapade hällristningarna. Så följde vikingatiden med de nya kontakterna med omvärlden. Birka blev handelsplats och hit kom också missionärerna som tyckte att svearna borde tillbedja den vite Krist i stället. När del 1 slutar har Sverige blivit ett land under en kung, och prästerna predikar i de första små kyrkorna ...Sonja Hulth, journalist, historiker och folklivsforskare, har förutom Barnens svenska historia skrivit Albert Målare och sommaren i Härkeberga på Rabén & Sjögren och varit huvudförfattare till Natur och Kulturs Skattkammarbok med nordiska och antika myter.Illustratörerna är de välbekanta och mångsidiga Clara Tidholm (del 1), Jens Ahlbom (del 2), Fibben Hald (del 3) och Ola Ambjörnson (del 4).

Sonja Hulth, Anna-Clara Tidholm

Barnens svenska historia 1. När människorna kom

 

Relaterat