bok

Jorden runt på 80 dagar

Maj Bylock

Författare

Jules Verne

Författare

Alphonse de Neuville

Illustratör

L Benett

Illustratör

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2001-11-26
Svenska
9-12

Författare

Maj Bylock, Jules Verne

Illustratör

Alphonse de Neuville, L Benett

"Huset nr 7 vid Saville Row, Burlington Gardens den byggnad där komediförfattaren Sheridan dog 1816 beboddes 1872 av Phileas Fogg, esq."

Jules Verne (1828 1905) räknas som en av ungdomslitteraturens största klassiker. Med böcker som Jorden runt på 80 dagar, Kapten Grants barn och Tsarens kurir förnyade han äventyrsgenren, och med En världsomsegling under havet och Till jordens medelpunkt kan han sägas ha skapat de första science fiction-romanerna.

Huvudpersonen i Jorden runt på 80 dagar (1873), Phileas Fogg, är urtypen för den lugne, orubblige engelske gentlemannen. När han en dag år 1872 på sin klubb blandar sig i ett samtal om jorden runt-färder ger han sig in på något som kan komma att stå honom dyrt. För han nöjer sig inte med att påstå att man med samtidens moderna kommunikationsmedel kan resa jorden runt på åttio dagar, han ingår dessutom ett vad om att i praktisk handling bevisa det.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Språk

Svenska

Originaltitel

Le tour du monde en quatre-vingts jours.

Originalspråk

Franska

Översättare

Jakob Gunnarsson, Eugen Wretholm, Henrik Wranér

Publiceringsdatum

2001-11-26

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129655346

Antal Sidor

255

Ryggbredd (mm)

20

Höjd (mm)

235

Vikt (kg)

0.538

Bredd (mm)

155

 

Robin Hood

Om boken

Medeltidens Englands är ett orättvist samhälle. Adel och präster livnär sig på fattiga borgare och bönder. Den grymme sheriffen i Nottingham driver hänsynslöst in skatt och kastar folk i fängelse om de inte kan betala. Men i Sherwoodskogen är det de fredlösa som står för rättvisan, inte de höga herrarna. Skogens hjälte Robin Hood och hans trogne vän Lille John hamnar i många äventyr. De kämpar med list, skicklighet och humor och firar gärna sina segrar med öl och sång. Men de glömmer aldrig sin uppgift: att stjäla från de rika och ge till de fattiga.

Maj Bylock, Howard Pyle, Mauri Kunnas, Mauri Kunnas

Robin Hood

 

Relaterat