bok

Ingen grekisk gud, precis

Katarina Kieri

Författare

Häftad

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2004-05-10
Svenska
Unga vuxna

Författare

Katarina Kieri

Laura är femton år. Hon kan inte sluta tänka på Anders Strandberg, drömma om honom, titta på honom ... Det är bara ett problem, Anders Strandberg är kanske trettiofem år och Lauras lärare. Ingen grekisk gud, precis är en spännande berättelse om kärlek, längtan och vänskap, skriven på ett språk som dansar lätt över sidorna. En mycket stark prosadebut av poeten Katarina Kieri!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

Unga vuxna

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2004-05-10

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129660371

Antal Sidor

224

Ryggbredd (mm)

16

Höjd (mm)

210

Vikt (kg)

0.276

Bredd (mm)

136

Recensioner

Pressröster om Ingen grekisk gud, precis

"Inte på länge har jag läst en bok med ett så utsökt språk, en så originell metaforik, en så fascinerande blandning av allvar och ångest och humor och självironi." Ulla Lundquist, Dagens Nyheter "Kieris första ungdomsroman är en emotionell fullträff."Boel Westin, Dagens Nyheter "Somliga böcker är så här, man läser dom och så är den dagen räddad." Eva Wahlström, Borås Tidning "En utmärkt bok att sätta i händerna på tretton- fjorton- och femtonåriga tjejer." Kattis Streberg, Hallands Nyheter "Jag har läst boken tre gånger och gjort nya upptäckter varje gång. Främst imponerar författarens respekt, varsamhet och mod att låta flickan vara en vanlig människa." Jan Hansson, Svenska Dagbladet

 

Majas morsas kompis sambo

Om boken

en gymnasieskolaett par sammanbrottnågra kärlekshistorieren handfull svekmycket rädslaännu mer längtanoch ännu mer längtanLena minns ingenting som har hänt i oktober. "Oktober är kanske månadernas motsvarighet till tisdagar. Tisdagar bara finns, men lämnar inga spår."Vid närmare eftertanke hände det ganska mycket i oktober. Margareta Spegel som började gråta framför whiteboarden och den där tjejen som gick natur, vad var det som hände med henne egentligen? En dag satt hon i soffan i korridoren, bara satt där, med tom blick och öppen väska och alla grejer som hade ramlat ur väskan. Hon kom aldrig tillbaka till skolan. Och allt det där andra som hände. Charmören Marcus längtan efter lockhåriga Cecilia och hans svek mot henne. Och morsan som har slagit för sista gången. Och Majas och Tomas besök i Stockholm hos Majas morsas kompis och hennes läskiga sambo.Och allt det där andra som inte hände men hade kunnat hända om de hade vågat kasta maskerna och vågat mötas. Om Marcus hade vågat fråga Tomas, om Tomas hade vågat säga som det var till Maja, om Emmely hade släppt in Armin och om Margareta Spegel hade stått upp för sig själv. Då hade allt varit annorlunda.Elva noveller som står på egna ben men som också hänger ihop. Precis som människorna i dem.

Katarina Kieri

Majas morsas kompis sambo

Relaterat