Ormens gåva

Lene Kaaberbøl

Författare

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2006-01-20
9-12

Författare

Lene Kaaberbøl

Tredje delen i serien om Skämmerskan och hennes familj.
Plötsligt knackar en främmande man på dörren, det visar sig vara Dinas far och hennes mor vill inte ha något med honom att göra för han är mästare i svart magi ... Fjärde och avslutande delen ges ut 2005.

Någon som stirrar på en, en dimmig gestalt på heden, en otäck närvaro av någon som bara kan ses när han vill bli sedd ... Sezuan är mästare i svart magi och om man har tur är han bara otäck och nyckfull. Men han är också Dinas pappa. När han kommer för att kräva sin rätt som pappa, till en dotter som han aldrig har träffat, måste Skämmerskan och hennes familj fly. Ibland blir de bemötta med vänlighet men oftare med misstänksamhet. En flyktings tillvaro är både otrygg och hård. Dinas bror Davin blir på falska grunder arresterad och skickad till borgen vid Sagisburg. Och Dina kan inte göra annat än att köpslå med Sezuan innan hon kan rädda sin bror.

Fyrahundra sidor ren spänning som man bara måste sluka! Författaren håller stilen och lyckas skapa en berättelse som är full av action och spänning men som också innehåller djupare teman som utanförskap, flykt och en familj i konflikt.

Lene Kaaberböl började sin författarkarriär som 15-åring med hästboksserien om Tina. Det stora genombrottet kom med Skämmerskans dotter. Hon har arbetat som redaktör, copy writer, översättare och lärare i engelska och drama. Nu ägnar hon all sin tid åt skrivandet. Dessutom är hon världsmästarinna i petanque!

Andra böcker:
Skämmerskans dotter, 2002
Skämmartecknet, 2003
serien W.I.T.C.H., Richters

Översättning: Karin Nyman

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

9-12

Originaltitel

Slangens gaave

Originalspråk

Danska

Översättare

Karin Nyman

Publiceringsdatum

2006-01-20

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129662733

Antal Sidor

416

Ryggbredd (mm)

32

Höjd (mm)

216

Vikt (kg)

0.528

Bredd (mm)

150

 

Återkommaren

Om boken

"DÖD. Död, död, död! Minns du inte? Milla Ask har mördat henne!"Äntligen begrep den halvgalna gamla häxan."Milla Ask. Ja. Det stämmer! Hon slog ihjäl min söta lilla flicka " "Just det. Och nu ska du hämnas! Eller hur?!" "Ja. Just det. Hämnd!"Ynkligt. Hon måste verkligen hitta en bättre tjänare snart. Och ännu viktigare - en bättre kropp. Milla Ask. Inte så ung som sin dotter Clara, men ett lättare byte ...Clara vaknar skrikande upp ur drömmen."Vad är det?" mumlar Oscar sömndrucket. "Varför skriker du så?""Mamma!" ropar Clara. "Blodungen kommer att ta mamma!"Återkommaren är den sjätte och sista delen i Vildhäxa-serien. Äntligen får vi veta hur det går för Clara. Kommer hon att kunna rädda vildvärlden från den stora ondskan som hotar den?

Lene Kaaberbøl

Återkommaren

Silverhästen

Om boken

Första boken i en ny spännande fantasyserie av succéförfattaren till böckerna om Skämmerskans dotter! Den dagen då silverryttaren rider in på gårdsplanen från Breda vid Teresas krog blir en vändpunkt för Kat. Hon börjar drömma om ett annat liv. Silvermyntet som hon har fått av ryttarinnan måste ha en speciell betydelse, det måste vara ett tecken. Katriona - eller Kat som hon oftast kallas - vet att hon aldrig kommer att kunna glömma silverhästen. När silverhästens ryttarinna lämnar värdshuset ger hon Kat ett silvermynt med en stegrande häst inpräglad. Kat vet instinktivt att det finns en mening någonstans, även om hon just då inte förstår vad. Kats mamma Tess äger ett värdshus. I det här landet är det bara kvinnor som kan äga jord och ställen. Men Kat, som är en egensinnig och känslostark flicka, kommer inte överens med Cornelius, mammans nye man. Till sist går det inte längre. Kat skickas bort, till Färgargården, där mamman hoppas få henne bortadopterad. Svåra arbetsförhållanden, ständiga bråk och trakasserier gör att hon till slut rymmer. Men vart ska hon ta vägen? Hon är ju inte välkommen någonstans. När allt tycks som mörkast och mest hopplöst händer något märkvärdigt. Hon ser silverhästen framför sig och vet plötsligt precis vad hon ska göra. Silvermyntet är ett tecken på att hon tillhör de utvalda. Hon ska bli en bredinari, en silverryttare. En budbärare som rider land och rike kring och som hjälper människor i nöd. Men vägen dit är lång.Översättning Karin Nyman. Sagt om Skämmarkriget:"Kaaberøl har skapat något helt eget även om här finns drag av Tolkien och LeGuin, men främst är det en originell och självständig fantasyserie som inte låter sin läsares ögon läsa utan tårar."Jan Hansson, SvD

Lene Kaaberbøl

Silverhästen

Relaterat

Ormens gåva

Om boken

Tredje delen i serien om Skämmerskan och hennes familj. Plötsligt knackar en främmande man på dörren, det visar sig vara Dinas far och hennes mor vill inte ha något med honom att göra för han är mästare i svart magi ... Fjärde och avslutande delen ges ut 2005.Någon som stirrar på en, en dimmig gestalt på heden, en otäck närvaro av någon som bara kan ses när han vill bli sedd ... Sezuan är mästare i svart magi och om man har tur är han bara otäck och nyckfull. Men han är också Dinas pappa. När han kommer för att kräva sin rätt som pappa, till en dotter som han aldrig har träffat, måste Skämmerskan och hennes familj fly. Ibland blir de bemötta med vänlighet men oftare med misstänksamhet. En flyktings tillvaro är både otrygg och hård. Dinas bror Davin blir på falska grunder arresterad och skickad till borgen vid Sagisburg. Och Dina kan inte göra annat än att köpslå med Sezuan innan hon kan rädda sin bror.Fyrahundra sidor ren spänning som man bara måste sluka! Författaren håller stilen och lyckas skapa en berättelse som är full av action och spänning men som också innehåller djupare teman som utanförskap, flykt och en familj i konflikt.Lene Kaaberböl började sin författarkarriär som 15-åring med hästboksserien om Tina. Det stora genombrottet kom med Skämmerskans dotter. Hon har arbetat som redaktör, copy writer, översättare och lärare i engelska och drama. Nu ägnar hon all sin tid åt skrivandet. Dessutom är hon världsmästarinna i petanque!Andra böcker:Skämmerskans dotter, 2002Skämmartecknet, 2003serien W.I.T.C.H., RichtersÖversättning: Karin Nyman

Lene Kaaberbøl

Ormens gåva

Slavhandlaren och silverskatten

Om boken

Peter Englund för barn! Den historiska dagboksserien fortsätter i ny, vackrare förpackning! Vi har bett författare skriva en fiktiv persons dagbok vid ett historiskt intressant tillfälle. Resultatet är historia på ett lättsamt och lustfyllt sätt; det är Peter Englund eller Herman Lindquist för barn! Carl Lindeberg är fjorton år och hans syster Lova ett par år äldre. För att försörja sina föräldrar blir Carl och hans syster Lova tvungna att ta tjänst hos Loharna. En gång i tiden ägde familjerna ett slavskepp ihop. Kapten Brosk antyder att det fanns mycket pengar, kanske till och med en silverskatt . När Carls och Lovas storebror Jergen plötsligt dyker upp, efter att ha varit borta i flera år, och ber dem stjäla av familjen Lohe vet de inte vad de ska ta sig till. Carl och Lova vill inte stjäla - även om de är silverskattens rättmätiga ägare. Med lite hjälp gräver de ner skatten i ett annat rum så att varken Loharna eller Jergen ska få glädje av den. Och där, under golvplanken på Lilla Nygatan 5 i Gamla stan i Stockholm låg den faktiskt till 1937 då några byggnadsarbetare hittade den! Boken innehåller en faktadel om familjen Lohe, stora Daldansen och ett mycket smutsigt Stockholm. Tomas Blom har utkommit med vuxenromaner på Norstedts och skrivit historiska radiopjäser. Han är också en av författarna bakom tv-såpan Skilda världar. Dessutom är han aktuell som författare till Rabén & Sjögrens faktaserie Tusen år i Sverige. Läsarålder: 9-13 år

Tomas Blom

Slavhandlaren och silverskatten