bok

Här kommer rymdskeppet

Arne Norlin

Författare

Jonas Burman

Illustratör

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2010-09-15
Svenska
6-9

Författare

Arne Norlin

Illustratör

Jonas Burman

Halvan har gått flera år i rymdskola och nu är det dags för den stora nedräkningen. Nu ska han och hans team upp i rymden! I två veckor ska de leva tyngdlösa.

Ute i rymden kopplas deras rymdfärja ihop med en rymdstation. Där utför Halvan och hans kollega sitt viktiga arbete under en rymdpromenad.

Följ med på resan och lär dig massor av roliga, spännande fakta om rymden!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2010-09-15

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129673432

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

254

Vikt (kg)

0.318

Bredd (mm)

217

Recensioner

allehanda.se

”En av de bästa böckerna i serien”

"... här är det bra balans och de otroliga hastigheterna och starka krafterna sätts på ett föredömligt sätt i relation till sådant som är begripligt. Illustrationerna är som vanligt både levande och pedagogiska. En av de bästa böckerna i serien."

”Spännande rymdfärd” /Motala Vadstena Tidning

"Böckerna om Halvans drömvärld bjuder på lagom spänning och intressanta detaljer för såväl stora som små. Den här boken är inget undantag."

”En perfekt bok för alla tjejer och killar som är nyfikna på hur saker fungerar” /Smålands-Tidningen

 

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan. Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet

 

Relaterat

Nyheter

Fartfyllt och faktaspäckat i ny bok om Halvan

Halvan har genom åren fått prova en lång rad olika fordon, från långtradare till rymdskepp. När författaren Arne Norlin fick höra talas om att glassbilsmelodin används i sökandet efter barn som gått vilse fick Halvan ett nytt spännande uppdrag.

”Förutom rymdskepp är skördare det enda fordon jag inte kört”

Genom åren har författaren Arne Norlin och illustratören Jonas Burman berättat om Halvans äventyr med en rad olika fordon. Nu bär det av ut i skogen. Som skogsmaskinist får Halvan köra den gigantiska skördaren och vi får lära oss mer om en av Sveriges grundläggande näringar. Barnböckerna om Halvan har sålt i mer än 2 miljoner exemplar sedan mitten av 90-talet!

Läs, lek och lär med Halvan!

Nu kan alla som älskar Halvan frossa i nya böcker och spel med den populära karaktären. De fyra nyheterna är: Här kommer nya ambulansen, Lek med fordon, Fordonsjakten och Här kommer alla fordonen: pekbok och kubpussel.