bok

Prinsessor och drakar

Christina Björk

Författare

Eva Eriksson

Illustratör

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2011-05-02
Svenska
3-6

Författare

Christina Björk

Illustratör

Eva Eriksson

Prinsessor och drakar har befolkat sagorna sedan urminnes tider. Nu kommer självständiga, roliga prinsessor och tar plats i sagans värld.
En riktigt härlig, annorlunda bok om sju prinsessor och ännu flera drakar, skriven och illustrerad av drak- och prinsessexperterna Christina Björk och Eva Eriksson.

Prinsessor och drakar innehåller sju prinsessberättelser, en för varje veckodag. Var och en handlar om ett spännande och oväntat möte mellan en prinsessa och en drake eller en drakfamilj. De här prinsessorna sitter knappast och väntar på någon prins, i stället tar de saken i egna händer och räddar sig själva från draken. Med sina egna datorer, sparkcyklar och tv-apparater i guld, förstås. Och ibland är inte ens drakarna som i de gamla sagorna utan ganska små och rädda, och en prinsessa blir jättebesviken när hennes drake inte klarar av att röva bort henne. Det är nya tider i slottens barnkammare!

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2011-05-02

Läsordning

0

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129675832

Antal Sidor

40

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

248

Vikt (kg)

0.378

Bredd (mm)

234

Recensioner

”Mysig bilderbokssaga med Eva Erikssons underbart respektlösa kritteckningar till.” / Värmlands Folkblad

”Frågan är vem som hade roligast, jag eller det barn jag läste högt för.” /Aftonbladet - Härligt Hemma!

”Prinsessornas och drakarnas egenskaper fångas på ett förtjänstfullt sätt i bokens teckningar” /Nerikes Allehanda

"Här är närvarokänslan hög och färgerna stämningsfulla."Nerikes Allehanda

www.vt.se

”Det här blev raskt mina grabbars, fem och sju år, favoritbok.”

”En mycket tilltalande bilderbok” /Folket

"Prinsessorna är inte bara charmiga. De är också smarta, modiga, påhittigaoch fantasifulla. Precis som författaren till den här boken som vrider och vänderpå sagotemat. /.../ Christina Björck ansluter sig härmed till den grupp bilderboksförfattaresom breddar könsrollsrepertoaren. Genuskostymen behöver alltså intevara så trång och en prinsessklänning hindrar inte ett spännande äventyr kanvi se. /.../ Eva Erikssons bilder är också fantasifulla med referenser till den klassiskasagovärlden i fin mix med modern teknik som en laptop i prinsessans händer."Folket

”Oslagbara illustrationer”/ Smålands-Tidningen

"Det som är extra kul med boken är att sagorna har uppdaterats och innehåller ting och företeelser som dagens barn är bekanta med."Smålands-Tidningen

”Mycket humor och starka tjejer” /Katrineholmskuriren

"Det finns en prinsessaga för var och en av veckans dagar, så för den som läser godnattsagor kan den här boken vara en riktig höjdare. /.../Här finns inget gullegull, inget pjåsk, utan raka berättelser med mycket humor och starka tjejer."Katrineholmskuriren

”Fantastiska bilder och sagor som överraskar”/ Skånska Dagbladet

"Ett roligt koncept, fantastiska bilder och sagor som överraskar den läsande föräldern och borde tilltala den spänningssökande sagoslukaren."Eva Emmelin, Skånska Dagbladet

”Fick välja en bok till barnbokshyllan så blir det den här”/Värnamo Nyheter

"Det här är den bästa bilderbok jag läst. /.../ Illustrationerna är nyansrika och makalöst behagliga. Om jag bara fick välja en bok till barnbokshyllan så blir det den här."Camilla Sandberg, Värnamo Nyheter

www.unt.se

”Inga tama prinsessor”

 

Linneas årsbok

Om boken

Vacker inspirationsbok om naturen runt knuten! Linnea berättar om hela sitt år, om vad hon gör ute och inne, månad för månad. Plantera, knyta maskroskrans, göra fläderblomssaft, skörda rabarber, bygga tändsticksbyrå och hitta Karlavagnen är ingen konst för den som läst den här boken! Linnea vet hur mycket som helst om naturen och hon har massor med roliga, pyssliga idéer. Linneas årsbok innehåller fakta om djur och natur, månad för månad, nu i uppfräschad och varsamt reviderad utgåva. Lena Andersons stämningsfulla bilder och Christina Björks fina berättelse om Linnea kom ut första gången 1982 och har blivit en modern klassiker.

Christina Björk, Lena Anderson

Linneas årsbok

 

Relaterat

Nyheter

Klassiker om Linnea i ny utgåva

Linneas årsbok innehåller fakta om djur och natur, månad för månad. Lena Andersons stämningsfulla bilder och Christina Björks fina berättelse om Linnea kom ut första gången 1982 och har blivit en modern klassiker.

Gnistrande julmagi med Astrid Lindgren

Äntligen finns alla Astrids mest älskade julberättelser i en vacker samlingsvolym! Kom i stämning med Pippi, Madicken, Emil och alla de andra favoritfigurerna. Boken är lite av en smällkaramell med klassiska färgillustrationer av bland andra Ilon Wikland, Björn Berg, Ingrid Vang Nyman och Eva Eriksson.

Två bilderboksgiganter gör bok om den första kärleken

Barbro Lindgren och Eva Eriksson har tillsammans skapat några av våra största bilderboksklassiker. Vi är många som skrattat med Max, njutit av den vilda bebins äventyr och gråtit floder till Andrejs längtan. Boken om Juan och Rosalia är deras första gemensamma bok på många år.

Två nyheter i Rabén & Sjögrens klassikerserie!

I år fyller Pija Lindenbaums älskade Gittan 20 år. Och Barbro Lindgrens och Eva Erikssons vilda bebi fyller 40. Det firar vi med nyutgåvor av de första böckerna som en del i vår klassikerserie!

Räven och Tomten i pop-up-version!

Kika bakom luckor och var beredd på andra effektfulla överraskningar! Nu kommer succéboken med luckor och effekter som förstärker både stämning och dramatik i den fina berättelsen.