bok

Claude på semester

Alex T. Smith

Författare

Alex T. Smith

Illustratör

Kartonnage

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2013-05-08
Svenska
6-9

Författare

Alex T. Smith

Illustratör

Alex T. Smith

Claude är en liten, rund hund med en tjusig basker och en fin röd tröja. Han bor med herr och fru Blanksko och bästa vännen herr Korvstrumpa (som mycket riktigt är en något korvig strumpa) på Svansgatan 112.

En solig morgon när herr och fru Blanksko har gått till jobbet bestämmer sig Claude och herr Korvstrumpa för att åka på semester vid havet. Tillsammans bygger de sandslott, äter glass och försöker prata franska, så där som man gör på semestern. Men plötsligt måste Claude rycka ut och rädda en man från en hajattack! Som tur är har Claude packat sin basker med en hel massa saker som kan vara bra att ha i nödlägen, däribland en köttbensbaguette till hungriga hajar.

Underfundig humor genomsyrar både text och bild och gör Claude på semester till en härlig läsupplevelse som passar för såväl högläsning som nybörjarläsning.

Claude på semester är första boken om Claude och hans trogna kompanjon herr Korvstrumpa. Alex T. Smith har både skrivit och illustrerat serien om Claude.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Språk

Svenska

Originaltitel

Claude on Holiday

Originalspråk

Engelska

Översättare

Helena Stedman

Publiceringsdatum

2013-05-08

Läsordning

1

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129686944

Antal Sidor

96

Ryggbredd (mm)

12

Höjd (mm)

187

Vikt (kg)

0.248

Bredd (mm)

135

 

Claude i storstan

Om boken

Claude är en liten, rund hund med en tjusig basker och en fin röd tröja. Han bor med herr och fru Blanksko och bästa vännen herr Korvstrumpa (som mycket riktigt är en något korvig strumpa) på Svansgatan 112. En dag när herr och fru Blanksko går till jobbet bestämmer sig Claude och herr Korvstrumpa för att åka till storstan. De tittar på duvorna, dricker choklad på ett café, shoppar nya baskrar och besöker ett museum - sånt som man gör i storstan. Men på museet har en konsttjuv just slagit till! Vilken tur att Claude är där och kan rädda situationen.Underfundig humor genomsyrar både text och bild och gör Claude i storstan till en härlig läsupplevelse som passar för såväl högläsning som nybörjarläsning.Claude i storstan är andra boken om Claude och hans trogna kompanjon herr Korvstrumpa av Alex T. Smith, som står bakom både text och bild.

Alex T. Smith, Alex T. Smith

Claude i storstan

 

Relaterat