bok

LasseMajas Detektivbyrå - Postuppdraget

Martin Widmark

Författare

Helena Willis

Illustratör

Merchandise

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2013-10-01
Svenska
3-6

Författare

Martin Widmark

Illustratör

Helena Willis

Hjälp Lasse och Maja att lösa ett fall: postuppdraget!

Postuppdraget är ett fall som utspelar sig över 24 sidor. Varje sida innehåller lite berättad handling, ett pyssel som leder handlingen vidare och lösningen på det föregående pysslet. Sista sidan består av en artikel i Vallebybladet där brottet redovisas men där läsaren själv får fylla i ord som saknas i artikeln.

Det är en stillsam eftermiddag i Valleby. Lasse och Maja sitter på uteserveringen på Kyrkogatan och dricker läsk. Maja är rastlös och gungar irriterat på stolen.
- Vi kan inte bara sitta här, suckar hon. En detektivbyrå måste leta uppdrag. Här händer ju ingenting!
Hon har knappt avslutat meningen när stillheten bryts av en man i blå uniform. Det är Randolf Larsson, polismästaren i Valleby, som kommer springande. Han är röd i ansiktet och nickar knappt åt Lasse och Maja när han ångar förbi.
- Värst vad du har bråttom, ropar Lasse efter honom, men polismästaren hinner inte svara. Maja får genast fart upp ur stolen.
- Kom Lasse, ropar hon. Vi kollar vart han ska!


Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Serie

LasseMaja Detektivbyrå

Publiceringsdatum

2013-10-01

Läsordning

0

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129692228

Format

,

 

Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen

Om boken

Strutsen Gustava och haren Tex är bästa vänner och bor i en djurpark. Att Gustava är parkens stolthet, det råder det ingen tvekan om, i alla fall inte om man frågar strutsen själv. Enligt henne kommer besökarna mest för hennes skull. Men så kommer en cirkus till stan och slår upp sitt tält på ängen bredvid djurparken. Och plötsligt, utan att riktigt förstå hur det gick till, har Gustava blivit såld till cirkusen! När den värsta chocken lagt sig är hon ganska smickrad, hon ska få ha en glittrande krona på huvudet, gå på lina och tämja lejon och de andra djuren ser ju så fåniga ut. Men när Gustava inser att lejontämjare står inne i de blodtörstiga lejonens bur, börjar hon längta hem till Tex och djurparken. Samtidigt sitter cirkusstrutsen Don Alonso och mediterar i en grotta långt bort. Han försöker komma på meningen med livet, och det skulle väl kanske gå om han inte tänkte på popcorn och sockervadd mest hela tiden. Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen är en rolig och spännande uppföljare om det udda paret Gustava och Tex. Martin Widmarks och Lana Brunells berättelse är klurig och lekfull, och den fångar väl de olika djurens personligheter. Texten illustreras av Sarah Sheppards färgstarka bilder, och tillsammans bjuder trion på en läsupplevelse utöver det vanliga.

Martin Widmark, Lana Brunell, Sarah Sheppard

Gustava & Tex och den heliga cirkusstrutsen

 

Onda ögat

Om boken

Hur länge överlever man på skolgården i rosa skor, om man är kille och dessutom förstagluttarfjant? Vem är Hängde Hassan? Och hur lång är egentligen evigheten? Här är första delen i trilogin om Ika och Ibsen. Ika och Ibsen är sju år och ska börja ettan.Ibsen är en filosofisk kille som ofta "har otur när han tänker". Hans föräldrar är rätt konstiga. De går omkring i flummiga kläder och tvingar Ibsen att ha rosa skor på sig, för att "rubba gängse normer". Ika och Ibsen vet inte riktigt vad det där gängse normer betyder, men kanske har det med de två läskiga killarna i trean att göra? De har i varje fall fått syn på Ibsens rosa skor och sånt går inte läskiga treor förbi. Det väcker det Onda ögat hos dem, och de hotar med att slänga ner honom till Hängde Hassan i skolans källare. Hängde Hassan sägs vara den gamla skolvaktmästaren som hängde sig och som nu spökar där nere ...Ika är en annan sort än Ibsen. Mer kaxig. Hennes föräldrar är mer vanliga men också rätt konstiga. De är alltid missnöjda, har för mycket att göra på jobbet och ska jämt bråka om vem det är mest synd om. Dessutom har Ika väldens störigaste lillebror, som hon kallar för Mini-Damp.Ika och Ibsen är bästa vänner. Tillsammans är de ett oslagbart team! De är påhittiga och råkar ofta göra drastiska saker. Som den dagen då Mini-Damp var extra jobbig och Ika och Ibsen råkade sälja honom för en tia till några svartklädda hårdrockare i Hagaparken ...

Mikael Engström, Helena Willis

Onda ögat

 

Relaterat