bok

Tänk om ...

Lena Sjöberg

Författare

Lena Sjöberg

Illustratör

Inbunden

Ändra format

Slut i lager

Beskrivning

2014-09-01
Svenska
3-6

Författare

Lena Sjöberg

Illustratör

Lena Sjöberg

"Tänk om jag var spindel och du mitt spindelbarn
Du skulle stilla gunga i mitt mjuka spindelgarn
Vi skulle bygga kojor i badrummets ventiler
Och gömma oss i kranar och i leksakskrokodiler"


Tänk att få vara spindel, skräcködla eller mygga. Att få gunga i spindelnät, åka dino-taxi eller dansa myggdans hela sommarnatten lång. Plaska runt i gyttja, välta soptunnor och leka kurragömma mellan kyrktorn, höghus och balkonger.

Lena Sjöberg har skrivit underbara verser om djurliv och om hur det skulle vara om man bytte plats. Om man själv var en liten kulting, en valunge eller en getingmor. Vad kunde man göra då?

Tänk om ... är en oemotståndlig bok om djurliv, busliv och om att få vara nära. Om trygghet, osäkerhet och äventyr i djurens värld. En riktigt mysig bok och en kärleksförklaring till leken och relationen mellan liten och stor.

Lena Sjöberg Augustnominerades 2010 för Tänk om … och tilldelades Elsa Beskow-plaketten 2011 för boken. Tänk om ... gavs även ut som visbok med kompletterande cd där Nina Persson sjunger de tonsatta verserna och boken filmatiserades 2014 i regi av Linda Hambäck och Marika Heidebäck.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

3-6

Språk

Svenska

Originalspråk

Svenska

Publiceringsdatum

2014-09-01

Läsordning

0

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129693683

Antal Sidor

36

Ryggbredd (mm)

8

Höjd (mm)

243

Vikt (kg)

0.346

Bredd (mm)

220

Recensioner

BTJ

”Expressiv, fyndig, tankeväckande och roande - kan man begära mer än så? Visst är det här en bilderbok för barn, men wow vad den kan njutas av vuxna!” Elisabeth Eliasson Roos

www.svd.se

”Det är en poetisk och lekfull bok som stimulerar fantasin och lockar till rollbyten”

"Samtidigt förmedlas trygghet och närhet, och boken är en njutning för både öra och öga. /.../ Även bilderna har ett drag av nostalgi över sig. Vinjetter i svartvitt och dekorativa slingor som ramar in texten leder tankarna till Elsa Beskow och Eva Billows grafiskt fulländade böcker."Lena Kåreland

sandvikensfolkbiblioteklitteratur.blogspot.com

”det här blir sommarens bok för mig och min lilla grabb”

"Nästan alltid har hon fått tipset från någon av våra barnbibliotekarier och det är förstås alltid något extra bra. Som Lennarts listor, vilken underbar bok! Nu senast kom hon med Lena Sjöbergs senaste, Tänk om... och jag förstod direkt: det här blir sommarens bok för mig och min lilla grabb. /.../ Boken är fylld med såna här varma små texter och så de fantastiskt fina bilderna om olika djur och kärleken mellan liten och stor."

bokhunger.blogg.se

”en av de vackraste barnböcker jag läst”

"Tänk om... (Rabén&Sjögren) av Lena Sjöberg är en av de vackraste barnböcker jag läst. Med dess poetiska språk och varma känsla tog jag den direkt till mitt hjärta. /.../ Den här boken är helt underbar – full med kärlek. Rekommenderas stort, för både stora och små faktiskt."

grannfrun.blogspot.com

”Årets finaste barnbok? Ja, just nu ligger den i alla fall i topp i mitt hjärta”

"Årets finaste barnbok? Ja, just nu ligger den i alla fall i topp i mitt hjärta, Lena Sjöbergs nya "Tänk om..."."

bubblanibibblan.blogspot.com

”en ny bilderboksfavorit”

"Det är vackert och kul, busigt och mysigt. Jag gissar att många små kommer att tycka mycket om den här fina boken. Och jag är tror att många stora kommer att älska den också. Det blir alldeles säkert inte bara min nya favorit."

biblioteknorraskaraborg.blogspot.com

”En ny liten pärla i bilderboksvärlden”

"Den är skriven på rim och så proppfull med kärlek att man blir alldeles varm!"/Ragnhild Brandstedt

lillabotkyrkabibliotek.wordpress.com

”ännu en guldklimp i vårens utgivning”

"Tänk om… av Lena Sjöberg är ännu en guldklimp i vårens utgivning av bilderböcker. Själv är jag lite allergisk mot alltför pluttinuttiga historier om kärlek mellan förälder och barn. Men den här boken håller sig på rätt sida om den osynliga gränsen där det bara blir för mycket."

arbetarbladet.se

”med bilder i rena färger vackra som tavlor”

"Eller som med Lena Sjöbergs (från Sandviken!) fina ”Tänk om...” där hon på rim fantiserar om att du och jag byter plats en stund, blir olika djur på temat ett föräldradjur och ett barndjur som gör olika saker men där de alltid tar hand om varann, med bilder i rena färger vackra som tavlor (och ja, den påminner om barndomsfavoriten ”Nu är vi gorillor låtsas vi” av Barbro Lindgren, och ja igen, den finns i ganska ny utgåva)."Lisa Pehrsdotter

sexbockerochenfilm.blogspot.com

”Årets favorit alla kategorier hittills! Jag älskar'n!”

"Jag har läst den i en veckas tid för min lille fantasirike treårspojke, som i ett halvårs tid redan låtsas att vi är olika djur när vi ska sova, och gissa om den funkar. Läs! Låna! Köp! Ge bort!"

 

Nu firar vi jul

Om boken

Snart är julen här!Nu firar vi jul är en vacker samlingsvolym där julstämningen är på topp redan från första sidan. Kryp upp i soffan med någon du tycker om och läs klassiska julberättelser av våra allra mest älskade författare och illustratörer, som Astrid Lindgrens Titta Madicken, det snöar och den nya klassikern Räven och tomten. Upplev den allra första, förtrollade julnatten i Jul i stallet och läs om hur det gick till när Mamma Mu och Kråkan firade jul tillsammans. Här finns också nyskrivna och nyillustrerade berättelser om julen, de allra mest stämningsfulla julsångerna, de roligaste julpysslen och enkla recept på smaskigt julgodis. Helt enkelt en perfekt present till alla som otåligt väntar på att tomten ska komma.

Jujja Wieslander, Astrid Lindgren, Antologi , Lena Sjöberg, Ellen Karlsson, Julia Wiberg

Nu firar vi jul

 

Relaterat

Nyheter

9 nya pekböcker för de yngsta läsarna!

Nu finns flera nya pekböcker i tålig kartong med färgglada bilder och lagom lång text för de yngsta. Böcker som väcker lusten till naturen, som skildrar naturens under och bjuder på kära återseenden med Alfons Åberg, Lilla Anna och den lilla kaninen Obi. Böcker som tål att läsas om och om igen!

Under ett rabarberblad blir barnskiva!

Poesi möter musik när Lena Sjöbergs hyllade bok Under ett rabarberblad blir barnskiva i tonsättning av Anja Bigrell.

Vinnare av Svensk Bokkonst 2019!

Svensk Bokkonst har presenterat pristagarna för 2019. Bland dem finns Luftslott och synvillor av Björn Bergenholtz och Min syster är ett spöke av Lena Sjöberg.

Lena Sjöbergs finstämda Nattvisa tonsätts av Lars Winnerbäck

I Lena Sjöbergs nya bok, Nattvisa, får vi följa med på en stämningsfull promenad i månskenet, bland hoande ugglor, nyfödda kattungar och glittriga lastbilar.

”Oro bor i ordet Corona”

Vi fick en pratstund med Lena Sjöberg som är en av våra mest hyllade barnboksskapare och bjuder på dikten ”Oro” ur hennes diktsamling Min syster är ett spöke.