Omslagsbild: Sailor & Pekka

Bokserie: Sailor och Pekka
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2003-12-12
ISBN: 978-91-29-65531-5

Sailor & Pekka

Trilogi
De tre första Sailor och Pekka-böckerna samlade mellan mjuka pärmar i en volym och medföljande cd-skiva. En hit?!

Sailor och Pekka på stan
Sjömannen Sailor kan inte hitta sin tröja. Han blir nog tvungen att köpa en ny. Och hunden Pekka måste klippa sig.

Sailor blir sjuk
Sailor blir sjuk. Pekka måste hämta medicin till honom på apoteket. Det är tråkigt att vara sjuk. Och roligt att bli frisk.

Sailor och Pekka och söndagen
Fru Jackson ska sjunga i kyrkan. Sailor och Pekka måste skynda sig så att de inte missar hennes framträdande.

Böckerna har anspråkslös yttre handling och mycket att titta på och fundera kring. Olika tekniker blandas friskt; teckningar, urklipp, foton, målningar. Små serierutor varvas med stora uppslag i Jockum Nordströms underbart charmiga bilderböcker. Här finns någonting för alla åldrar.

Pressröster om de tre bilderböckerna:

"När Pablo Picasso en gång suckade över att han fått sträva ett helt liv för att återerövra sin barndoms enkla formspråk kände han lyckligtvis inte till vad Jockum Nordström en gång skulle åstadkomma ..."
Pia Huss i Expressen om Sailor och Pekka gör ärenden på stan

"Jockum Nordström blandar en naivistisk och drastisk folkkonst med en medveten modernism i en mycket raffinerad legering."
Peter Cornell i Expressen om Sailor blir sjuk

"Med sin antiauktoritära stil, utan andra förebilder än skolpojksteckningar, har Jockum Nordström berikat och breddat svensk bilderbokskonst."
Nisse Larsson i DN om Sailor och Pekka och söndagen

Cd:n innehåller dramatiserade avsnitt ur böckerna som har sänts i radio med Mark Levengood, Per Oscarsson och Eva Röse. UR har producerat radioprogrammen.
Mer om författaren

Jockum Nordström, född 1963, är utbildad på Konstfack och på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm.

Jockum har medverkat som illustratör i Dagens Nyheter och Kamratposten, skrivit och illustrerat de fem barnböckerna om Sailor och Pekka och haft separatutställningar i Stockholm, London och New York. 

Han har fått utmärkelser som bl.a. Stora svenska illustratörspriset från Illustratörcentrum, Heffaklumpen, Elsa Beskow-plaketten.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår