Omslagsbild: Boken om känslor


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2004-02-10
ISBN: 978-91-29-66029-6

Boken om känslor

Per Karlén gör en enastående stark debut med Boken om känslor. Det är en av de finaste bilderböcker om kärlek och känslor som gjorts.

Detta är en lekfull bok med ett tänkvärt budskap: ta dina känslor på allvar och prata om dem. Men framför allt, var öppen, så mår du och alla andra mycket bättre! Bokens komposition och design är något alldeles extra, och bilderna kongeniala med innehållet. Både text och bilder, luckor och utvik leker fram budskapet i boken och formar en häftig interaktiv väg till själva kärnpunkten.

Per Karlén, 29 år, har gått på Royal Collage of Art och Saint Martin School of Art and Design i London - två av de mest eftersökta illustratörs- och designutbildningarna i världen. Han kommer ursprungligen från Guatemala men har växt upp i Kramfors och Leksand. Per arbetar nu i London som illustratör och designer.

Så, fäll ut känselspröten, och ställ in dem på rätt våglängd. Sänd och avlyssna, tolka och ta emot, men framför allt, våga visa vem du är och öppna dörren till ditt hjärta. "Ju mer vi kan älska och omge oss med kärlek, desto mer meningsfulla blir våra liv."

Läsarålder: 4-104 år

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Boken om känslor "Strålar av vitalitet och estetisk lust" DN"Samtalsstartare i skolan och på fritids" UNT "Klokbok med fin känsla" Cap & Design "Trevlig och rolig bok om ett svårt men angeläget ämne" BTJ"Det känns tryggt att boken tar upp känslor på ett så självklart sätt och att figurerna inte är det minsta luddiga" dagensbok.com"Precis så ursöt, charmig och alldeles underbar som bara en barnbok med stort hjärta kan vara." QX 

Per José Karlén är illustratör och författare, baserad i London, Stockholm och Leksand. Han har studerat på Royal College of Art och Central Saint Martins School of Art and Design i London, samt på Parson School of Art i New York. Hans formspråk fullständigt exploderar i fantastiska figurer och färger. Han leker fram moderna kurbitsar, regnskogskryp och frodig växtlighet, allt i en härlig och detaljrik mix.

"Färgerna ska vara som en godispåse. Det ska vara salt, surt, beskt och sött", säger Per José Karlén.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.