Omslagsbild: Ingen behöver veta

Läsålder: Unga vuxna

Utgivningsdatum: 2004-08-13
ISBN: 978-91-88879-79-0

Ingen behöver veta

- Ingen behöver veta, Gustaf, viskar Agneta. Det här är vår hemlighet. Du har ont och jag fryser och vad är det då för fel om vi värmer varandra lite? Du är vuxen nu, du bestämmer själv.
Gustaf sväljer torrt. Han vet att han borde resa sig och gå. Kanske kasta ut henne naken i snön och låta henne klara sig så gott hon kan, men: ingen behöver ju veta.
Fast hon är min moster, tänker han.

I Ingen behöver veta ifrågasätter Christina Wahldén myten om att killar inte kan våldtas.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Ingen behöver veta ”Wahldén är en mästare på att skildra Gustafs alla känslor av äckel, skam, rädslan... Allt skildras mycket trovärdigt.”Örnsköldsviks Allehanda”Författarens språk är rikt men lättillgängligt... /.../ Den är viktig läsning...”BTJ”Måtte kloka lärare och föräldrar hitta fram till den här boken och det här författarskapet.”Borås Tidning

Christina Wahldén, född 1965, är författare och journalist. Hon har givit ut ett tjugotal barn- och ungdomsböcker, för vilka hon har fått flera priser. Hon har även författat tre deckare och en reportagebok om kvinnors utsatthet i väpnade konflikter. Hennes första historiska roman för vuxna, Den som jag trodde skulle göra mig lycklig (2013), hyllades av kritikerna.

Priser och utmärkelser:

Teskedsordens diplom 2010 
Fadimestipendiet 2013

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår