Omslagsbild: Ingen behöver veta


Läsålder: Unga vuxna

Utgivningsdatum: 2004-08-13
ISBN: 978-91-88879-79-0

Ingen behöver veta

- Ingen behöver veta, Gustaf, viskar Agneta. Det här är vår hemlighet. Du har ont och jag fryser och vad är det då för fel om vi värmer varandra lite? Du är vuxen nu, du bestämmer själv.
Gustaf sväljer torrt. Han vet att han borde resa sig och gå. Kanske kasta ut henne naken i snön och låta henne klara sig så gott hon kan, men: ingen behöver ju veta.
Fast hon är min moster, tänker han.

I Ingen behöver veta ifrågasätter Christina Wahldén myten om att killar inte kan våldtas.

Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

Pressröster om Ingen behöver veta ”Wahldén är en mästare på att skildra Gustafs alla känslor av äckel, skam, rädslan... Allt skildras mycket trovärdigt.”Örnsköldsviks Allehanda”Författarens språk är rikt men lättillgängligt... /.../ Den är viktig läsning...”BTJ”Måtte kloka lärare och föräldrar hitta fram till den här boken och det här författarskapet.”Borås Tidning

Christina Wahldén, född 1965, är författare och journalist. Hon har givit ut ett tjugotal barn- och ungdomsböcker, för vilka hon har fått flera priser och nomineringar. Christina Wahldén har även författat tre deckare, två kritikerhyllade historiska romaner och en reportagebok om kvinnors utsatthet i väpnade konflikter.

Hösten 2017 kom boken Tulpanpojken ut för barn. Den utspelar sig 1945 och bygger på en sann berättelse om en holländsk pojke som kommer till Sverige. Tulpanpojken belönades med Barnens Romanpris i Karlstad och nominerades till Nils Holgersson-plaketten. Den fristående uppföljaren, Spionen i äppelträdet, utkom 2018.

2018 kom Falafelflickorna, den första svenska boken för barn som handlar om hedersbrott. Boken vann priset Spårhunden för bästa barn- eller ungdomsdeckare och nominerades även till Crimetime Specsavers Award. Boken följdes av Tack för allt (2019). Del tre I god tro utkommer hösten 2020.

Priser och utmärkelser:

Teskedsordens litteraturpris 2010
Fadimepriset 2013
Spårhunden 2018
Barnens Romanpris i Karlstad 2018

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.