Omslagsbild: Paris! sa papegojan

Bokserie: Börja läsa
Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 1998-08-06
ISBN: 978-91-29-64510-1

Paris! sa papegojan

Mer om författaren

Viveca Lärn är född 1944 i Göteborg. Hennes pappa var journalist och tecknare på stadens båda största dagstidningar. Redan i tioårsåldern hade Viveca bestämt sig för att hon ville ägna sig åt att skriva, och hon började tidigt praktisera och sommarjobba som journalist.

Som författare debuterade hon 1975 med barnboken Stoppa pressarna! som utspelar sig i tidningsmiljö. Sedan dess har Viveca skaffat sig en stor publik både genom sina många uppskattade barnböcker, men även genom sina romaner med motiv från Göteborg och Västkusten.

Berättelserna om människorna på Saltön fick en miljonpublik när de blev TV-serie. Hon medverkar också regelbundet med krönikor i GP. Det är framför allt humorn och den pricksäkra realismen som gjort henne så älskad, men också hennes psykologiskt skarpsynta blick och allvaret som låter de humoristiska inslagen framträda i en ännu tydligare relief.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår