Omslagsbild: Stockholmskärlek

Utgivningsdatum: 1999-09-21
ISBN: 978-91-29-64718-1

Stockholmskärlek

En berättelse från åren 1884-1885
Signe arbetar som bokbinderska. Det är ett hårt och enahanda slit, och som kvinna kan hon aldrig hoppas på att avancera i yrket. Hon måste också passa sig noga, för man kan bli uppsagd för minsta småsak. Alla är inte heller så lyckligt lottade att de har ett arbete. För somliga flickor går det riktigt illa. Flera av Signes väninnor hör till dem. Där finns Fia, som hon lärde känna på hemmet för fallna flickor; Lisa, som är älskarinna åt en ung konstnär och köpmansson; kollegan Elna, som sliter förtvivlat för att försörja sin sjuke make och deras många barn; och grannarna i rucklen på Söders höjder. Hela tiden medan Signe rör sig bland dessa öden längtar hon efter sin käraste, Björn, som rest till Amerika för att försöka skapa en bättre framtid åt dem båda.\nFristående fortsättning på den uppmärksammade och lovordade Apelsinflickan. Ny utgåva till lågpris.
Mer om författaren
Photo

Lena Kallenberg är född 1950 i Stockholm. Hon är utbildad barnavårdslärare och har undervisat i utvecklingspsykologi innan hon blev författare på heltid. Nyfikenhet och experimentlusta har drivit Lena Kallenberg att skriva i olika genrer, t ex bilderboken Skorppoeten från 1991 och den självbiografiska romanen Den röda skålen från 1993.

Hitills har Lena Kallenberg skrivit 11 egna böcker och ett 20-tal faktaböcker för barn tillsammans med Bisse Falk, t ex Urtidsboken och Urdjursboken.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår