Photo

Bokserie: Mimmi

Utgivningsdatum: 1995-08-04
ISBN: 978-91-29-63023-7

Roberta Karlsson och kungen

I den tredje fristående boken om Mimmi är det dags för sommarlov. Och tur är det, för Mimmi är lite trött. Hon har precis lärt sig att läsa, och nu kan hon inte låta bli att läsa alla ord hon ser. Till exempel alla nyttiga råd på filpaketet. Och skylten vid Enoks skoaffär kan hon heller inte låta bli att läsa var eviga gång hon går förbi. Det blir utmattande i längden!

\n

Tur att Mimmi kan läsa är det också eftersom självaste kungen ska komma och bo hos Roberta Karlsson hemma i Göteborg, just när Mimmi är bortrest. Roberta skriver brev om det märkvärdiga besöket ...

\n

Älskad barnboksklassiker med humorn intakt!

Mer om författaren

Viveca Lärn är född 1944 i Göteborg. Hennes pappa var journalist och tecknare på stadens båda största dagstidningar. Redan i tioårsåldern hade Viveca bestämt sig för att hon ville ägna sig åt att skriva, och hon började tidigt praktisera och sommarjobba som journalist.

Som författare debuterade hon 1975 med barnboken Stoppa pressarna! som utspelar sig i tidningsmiljö. Sedan dess har Viveca skaffat sig en stor publik både genom sina många uppskattade barnböcker, men även genom sina romaner med motiv från Göteborg och Västkusten.

Berättelserna om människorna på Saltön fick en miljonpublik när de blev TV-serie. Hon medverkar också regelbundet med krönikor i GP. Det är framför allt humorn och den pricksäkra realismen som gjort henne så älskad, men också hennes psykologiskt skarpsynta blick och allvaret som låter de humoristiska inslagen framträda i en ännu tydligare relief.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår