Omslagsbild: Vad händer med jorden?


Läsålder: 3-6

Utgivningsdatum: 2008-09-17
ISBN: 978-91-29-66908-4

Vad händer med jorden?

Plockade du svamp på julafton? Väntade du på solen nästan hela sommaren. Knäcktes dina älsklingsträd av höststormen? Livet på jorden håller på att förändras. Både människor och djur far illa. Det dumma är att det är vi själva som ställt till det. Det fantastiska är att om man bara gör något kan det bli bra igen!

En rak, ärlig och mycket viktig bok som tar små barns frågor om miljön på allvar och förklarar varför jorden smutsas ner men också visar tio sätt att göra jorden till en härligare plats att leva på.

Mer om författaren

Debuterade vid 25 års ålder som romanförfattare på Norstedts. Ville så gärna sjunga och tänkte att "skriva kan man göra när man blir äldre."
Blev äldre och skrev min första barnbok om hur man gör när man sjunger. Har sedan skrivit rim ramsor sånger och faktaböcker om bl a teater och cirkus.

Fick barn som tur var - det blev sent - och låter min sons utveckling spela största rollen i min fantasi.
Första boken om Ole handlar om ett nattligt besök på Astrid Lindgrens sjukhus. Rimsagan Barnvagnsgaloppen berättar om en rolig promenad till dagis. Klimatboken som kom hösten 2008 försöker svara på barnens frågor om klimathotet som de vuxna pratar om. Numera slänger vi oftast rätt saker i soporna, lär oss se om inte i mörker så i alla fall i skymning och tar sockorna på inomhus.

I år är det dags för trafiken. Enkla tydliga regler som barn lätt kan lära sig. Och lika lätt glömma bort. Min son rusar över gatan utan att se sig om trots att jag ju sagt! Därför införde Jeanette och jag en "morot" i form av ett klistermärke längst bak i boken. Första trafikmärket får man när man gör som barnen gör i boken.
 Numera heter det  "Mamma jag vill ha det där trafikmärket!" "Stanna och se dig för då," säger mamma såklart.
Förutom trafikmärke ville han ha en hamster. Hur det gick med den har jag stoppat in i den andra boken om Ole. Ole får en hamster.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår