bok

Nejlika och lilla lilla syster

Hanna Zetterberg Struwe

Författare

Anna-Karin Garhamn

Illustratör

Beskrivning

2008-07-24
Svenska
0-3

Författare

Hanna Zetterberg Struwe

Illustratör

Anna-Karin Garhamn

Nejlika är två år. Hon är storasyster nu. Mammas mage är platt igen och Nejlikas lilla lilla syster är här. Mamma och pappa är glada men trötta. Nejlika är pigg, Nejlika vill krama lilla syster. Mycket. Men mamma ropar: Nej! Nej! Inte krama så hårt! Nejlika vill ligga nära lilla syster. Men pappa ropar: Nej! Nej! Det blir för trångt. Nejlika blir jättearg, det är ju hennes lilla syster!
Oj, säger mamma. Oj, säger pappa. Men sen tänker de efter väldigt noga. Och Pappa visar Nejlika hur hon ska klä på lilla syster. Mamma visar hur hon kan spela och sjunga med lilla syster. Nejlika visar lilla syster alla saker hon kan göra och lilla syster smakar på Nejlikas näsa. Mums! Då känner Nejlika att hon och lilla lilla syster är bästa vänner.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

0-3

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Publiceringsdatum

2008-07-24

Produktion

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789129669114

Antal Sidor

32

Ryggbredd (mm)

9

Höjd (mm)

218

Vikt (kg)

0.256

Bredd (mm)

218

 

Nejlika har en potta

Om boken

Nejlika växer och kan snart sitta på pottan. Hon har en ny potta som är röd och blank. Men när Nejlika provar pottan kommer inget kiss. Varför?

Du kan inte skynda kisset, säger mamma. Men så plötsligt när Nejlika leker är det alldeles blött! Nästa gång ska Nejlika kissa på pottan. Såklart!

Hanna Zetterberg Struwe, Anna-Karin Garhamn

Nejlika har en potta

 

Ole får en hamster

Om boken

Ole och mamma köper en hamster. Hamstern blir döpt till Harry. Harry är söt, Ole är så glad. Det är roligt tills Harry plötsligt rymmer in i en madrass. Tänker Harry aldrig komma fram?

Ole älskar djur. Han tar hand om maskar, spindlar och sniglar innan mamma tycker att det är dags för en hamster.
Ole och mamma köper en liten hamster-Harry i djuraffären. Det är många bestyr med en hamster. Harry behöver inte bara en bur utan också sovhus, toalett, matskålar, vattenautomat, motionshjul och flera olika sorters mat.
Men att lära känna ett djur är ett äventyr. Ole lär sig till exempel att en hamster hamstrar mat, att det är Harry som bestämmer när han vill vara med honom och att man måste ha tålamod när man har ett djur.
Harry verkar trivas bra, men en dag rymmer han och flyttar in i en madrass - fast Ole precis byggt en grotta till honom. Harry vill dessutom bo kvar i madrassen. Mamma lockar på honom, pappa skäller på honom, Oles kompisar sjunger låtar för Harry. Men ingenting hjälper. Till sist försöker de få ut honom med hjälp av en tjejhamster. När Harry inte ens hörs knapra inne i madrassen längre tror Oles mamma det värsta. Men - nästa morgon - när Ole vaknar sitter Harry på hans täcke och tvättar sig!

Böckerna om Ole är roliga och lättlästa och påminner om Nicke Nyfiken-böckerna i sin uppläggning. Bild och text kompletterar varandra och man kommer snabbt vidare i berättelsen.
Ole får en hamster är en rolig berättelse som också ger en liten inblick i hamsterskötsel.
I den förra boken om Ole, Ole hos Doktor Semla och Syster Bulla, fick vi följa Oles besök på akuten och se hur han blev undersökt av doktorn och hur sjuksystern tog ett blodprov på honom.

Grethe Rottböll, Anna-Karin Garhamn

Ole får en hamster

Relaterat

Här kommer brandflygplanet

Om boken

Halvan bekämpar skogsbränder! En ny del i succéserien om Halvan.

Halvan är brandflygare, det betyder att han är pilot på ett brandflygplan. Hans jobb är att släcka bränder från luften med hjälp av sitt flygplan. Eftersom jorden har blivit varmare och torrare så brinner det mer i våra skogar. Larmmottagaren Louise har fått in ett larm om en skogsbrand och Halvan och hans kollegor måste genast rycka ut. Med hjälp av flygplanens skopor kan de skopa upp vatten ur en sjö i närheten av branden. Det tar tid att släcka en skogsbrand, men framåt kvällen har de äntligen lyckats!

Lär dig om pontoner, skopor, roder, vattentankar, skogsbränder och mycket mer i denna faktaspäckade bok om brandflygplan för de minsta fordonsälskarna.

Arne Norlin, Jonas Burman

Här kommer brandflygplanet