Omslagsbild: Häxskolan


Läsålder: 12-15

Översättare: Maria Holst
Utgivningsdatum: 2009-04-02
ISBN: 978-91-7371-072-5

Häxskolan

Sophie förstår inte meningen med att lämna Los Angeles, och hon delar absolut inte sina alternativa hippieföräldrars förtjusning över att flytta tvärs över hela kontinenten. Vad ska de i den gamla fasterns hemstad Mythic, Massachusetts, att göra?
När Sophie får börja hänga med skolans hippa, modemedvetna tjejer känns allt plötsligt mycket lättare. De verkar gilla henne och utan att hon riktigt förstår hur det går till är hon snart deras ledare. Men snart börjar Sophie misstänka att det är något märkligt med hennes nya vänner. Och med henne själv. De är häxor, och deras uppdrag är att rädda staden från den ondska som härjar …


Magiskruvat chick lit-godis!
"Systrar i jeans" och Buffy vampyrdödaren i en skön mix!

Emily Gould (född 1981) växte upp i Silver Spring, Maryland, USA. Idag bor hon på Manhattan, NY. Hon har gjort sin karriär på att blogga för Gawker.com, en bloggsajt med nyheter och daglig information om allt ifrån kändisar till världsläget. Hon är också mycket uppmärksammad för sin sajt ”Emily Magazine” där hon delar med sig av allt som händer i hennes liv (hon har blivit beskylld för att vara för intim och gränslös). Hon driver även bloggen ”Heartbreak Soup” tillsammans med en vän.

Emily Gould har skrivit Häxskolan tillsammans med Zareen Jaffery. De har varit vänner sedan 2004 då de båda jobbade som redaktörer på ett förlag i New York. En dag när de var uttråkade började de mejla varandra om sina favoritungdomsböcker och filmer. De spånade fram idén till en bok som skulle bli en kombination av deras bästa tonårsböcker och filmer och bestämde sig för att skriva Häxskolan tillsammans, där favoritämnena – magiska krafter och skvaller – ingick. Boken skrevs mestadels i Central Park och på caféer över hela New York.

Läs Emilys bloggar: www.emilymagazine.com eller www.heartbreaksoup.wordpress.com

Mer om författaren
Photo

Zareen Jaffery är bästa kompis med Emily Gould och medförfattare till boken Häxskolan.

Emily Gould och Zareen Jaffery har varit vänner sedan 2004 då de båda jobbade som redaktörer på ett förlag i New York. En dag när de var uttråkade började de mejla varandra om sina favoritungdomsböcker och filmer. De spånade fram idén till en bok som skulle bli en kombination av deras bästa tonårsböcker och filmer och bestämde sig för att skriva Häxskolan tillsammans, där favoritämnena - magiska krafter och skvaller - ingick. Boken skrevs mestadels i Central Park och på caféer över hela New York.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.