Omslagsbild: Det är så logiskt, alla fattar utom du


Läsålder: 12-15

Utgivningsdatum: 2010-04-29
ISBN: 978-91-29-67116-2

Det är så logiskt, alla fattar utom du

I fyra år har Johan varit hemligt kär i sin tjejkompis. I fyra år har han bitit ihop, lyssnat, spelat intresserad när hon babblat om sina kärlekshistorier. Men nu går det inte längre. Han kommer att explodera!

Johan och Ester har varit bästa kompisar sedan tidernas begynnelse. Först satt de bredvid varandra i sandlådan, nu är de 16 år och sitter bredvid varandra i gymnasieklassrummet på Katedralskolan i Växjö. De vet precis allt om varandra. I alla fall nästan. Det är bara en sak som Johan inte har talat om för Ester - han har varit kär i henne de senaste fyra åren, och tycker inte att det här med bästa kompisar räcker längre.
Tyvärr verkar Ester bara ha ögon för den där pinnen med gitarren. Han med hårdrocksfrisyr och slitna converse. Adam. Ester får gåshud bara hon hör namnet. Hon förstår inte alls varför Johan tjurar så mycket den här hösten, livet är ju fantastiskt! I alla fall fram till den där halloweenfesten, när allt händer på samma gång ...

Med säker hand och stor humor tecknar Lisa Bjärbo en trovärdig ungdomsvärld, full av kärlek, bortglömda läxor och sömnlösa nätter. Det är så logiskt, alla fattar utom du är en härlig feel good-roman, med rapp dialog och stor igenkänningspotential.
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2011
99 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Lisa Bjärbo
Utgiven: september 2019
"En riktigt bra och läsvärd bok." "Lisa Bjärbo skriver på ett övertygande sätt om tonringarnas kärleksproblem och hon använder ett språk som verkar mycket övertygande tonårsaktigt- jag känner igen det från min tid tillsammans med gymnasieelever. /.../ En riktigt bra och läsvärd bok." Gunilla och Jarl Börjesson, Bokparet
bokparet.blogspot.com
"Lisa Bjärbos bok är humoristisk och full av kärlek" / Tranås-Posten
"Jag skrattade mig igenom i princip hela boken, den är en riktigt humörhöjare och språket är underbart!" "Det är så logiskt alla fattar utom du har hög sträckläsningspotential och jag tycker att det är fint att för en gångs skull läsa en bok om olycklig kärlek som inte är ur ett kvinnoperspektiv. Här är det Ester som är den som inte fattar signalerna, som träffar andra och som sårar Johan utan att riktigt förstå hur det gick till. Det är så logiskt alla fattar utom du är ingen typisk ungdomsbok på det sättet och jag älskar det!"Therese, Dantes bibliotek 
dantesbibliotek.se
"Den exakta tonårstonen"" "Lisa Bjärbo hittar den exakta tonårstonen, språket flyter lätt och de tvära kasten mellan upprymdhet och utsatthet, prövad lojalitet och gränslöshet är mitt i prick."
www.sydsvenskan.se

”Det roligaste som finns är att hitta på karaktärer till en ny bok, och bygga upp deras liv med byggkloss efter byggkloss. Var bor hon? Hur ser det ut runt omkring henne, vem lever hon med? Hur mår hon? Vad gillar hon? Och hur tänker han? Vad drömmer han om? Hur har han blivit som han blivit? Det är lite som att lägga ett pussel. Ingen bit får saknas, om bilden ska bli hel för den som läser boken. Jag måste känna de jag skriver om som om de fanns på riktigt.”

Lisa Bjärbo, född 1980, är journalist och författare. Hon släppte sin första ungdomsroman Det är så logiskt alla fattar utom du 2010. Sedan dess har det blivit en rad roliga och sorgliga nutidsförankrade böcker om vardag, relationer och känslor för barn och unga i olika åldrar. Och så några bilderböcker om dinosaurier också!

Priser och utmärkelser:

Nils Holgersson-plaketten för Allt jag säger är sant (2013)
Astrid Lindgren-priset (2018)

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Rabén & Sjögrens nyhetsbrev

De senaste nyheterna om våra böcker och författare! Tips på evenemang och aktiviteter.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.