Omslagsbild: Dödskallens gåta

Bokserie: Stora Skräckens gränd (del 5)
Läsålder: 6-9

Översättare: Gudrun Samuelsson
Utgivningsdatum: 2010-07-30
ISBN: 978-91-29-67200-8

Dödskallens gåta

Ett monster är löst i Stora Skräckens gränd ...

Den huvudlöse ryttaren, världen mest kända spöke kommer till Stora Skräckens gränd för att göra reklam för sin nya parfym. Men mitt under framträdandet blir hans huvud stulet!

Lukas, Resus och Kleo börjar söka efter det. Samtidigt är de på jakt efter ett annat huvud: dödskallen som tillhör det första skelettet som bodde i Stora Skräckens gränd. Dödskallen är den femte reliken som Lukas behöver för att kunna öppna porten till den vanliga världen.

Men Hans höghet Otto Flin är trion hack i häl och i sin iver att stoppa dem tillverkar han ett eget Frankensteinmonster som ska hjälpa honom i jakten ...

Varulven Lukas, vampyren Resus och mumien Kleo bjuder på lättläst underhållning när den är som bäst. Spöklikt dimmiga illustrationer kompletterar stämningen.
Högt tempo, mycket humor, nervkittlande skräck gör serien Stora Skräckens gränd perfekt för alla små monsterdiggare.

Dessutom medföljer skräckläckra samlarkort.
Mer om författaren
Photo

Tommy Donbavand föddes i Liverpool. Nu för tiden bor han i Northumberland med familj. Efter en karriär som clown spelade han i West End-musikalen Buddy: The Buddy Holly Story i åtta år.

Samtidigt som han skriver och jobbar som skådespelare driver han workshops i kreativt skrivande i skolorna.

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår