Omslagsbild: Du & jag

Bokserie: Du & jag (del 1)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2013-09-12
Recensionsdatum: 2013-09-23
ISBN: 978-91-29-68677-7

Du & jag

Andreas och Alicia brukar göra sällskap till skolan, men i skolan blir Alicia som en annan person. Hon blir skol-Alicia med läppglans. Eller glitter-Alicia på discot. Andreas vet inte hur han ska närma sig henne.

I skolan finns också Edvin som pratar för mycket och skrattar för högt. Och Kevin som är kungen och som alla antingen ser upp till eller är rädda för. Det finns en drottning också, Ida, och hennes hovdam, Olivia. Det gäller att navigera rätt bland vänner och fiender, hot och löften.

I Katarina von Bredows trilogi om livet på mellanstadiet saknas inget. Med känslig hand och starkt driv skildrar hon kärlek som knoppas, vänskap som utvecklas och föräldrar som krackelerar.
Mer om författaren
123 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: september 2013
101 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: september 2013
Magnus Utvik och Yukiko Duke delar med sig av sina bästa hårda klappar att lägga under granen
www.svt.se
Katarina von Bredow berättar om "Du & jag"
sverigesradio.se
"Det måste vara bra samtal, för det här känns precis rätt. Elvaårige Andreas, huvudpersonen i Du & jag, har förstås delvis andra problem än von Bredows tidigare huvudkaraktärer, men de är precis lika nyansrikt skildrade, precis lika tagna på allvar."
dagensbok.com
"Texten antar bitvis formen av psykologisk thriller där det är väldigt synd om människorna." / Eva Wahlström, Borås Tidning "von Bredow har skrivit en relationsroman, där barnen visserligen står i centrum men där föräldrar och andra vuxna också skildras och tack och lov inte så endimensionellt som tyvärr sker ganska ofta när författaren bestämt sig för att ta barnens perspektiv. Det är både trovärdigare och hederligare mot barnen att skildra även föräldrar som livskamrater med både bra och mindre kloka egenskaper." Eva Wahlström, Borås Tidning

"Författare? Ja... Bra dagar, kanske. Andra dagar är jag bara en som skriver lite. Lite? Sa jag det? I så fall ljög jag. Det blir ganska mycket, faktiskt. Jag brukar säga att somliga går på heroin, men jag går på mina berättelser. Jag måste skriva. Det finns inget att välja på. Jag frågade mig aldrig om jag skulle bli författare. Jag lärde mig bokstäverna och skrev."

----------------------------------------------------------

Katarina von Bredow är född 1967 och gjorde som 23-åring sensationell debut med Syskonkärlek. Hon har sedan dess skrivit flera ungdomsromaner om omöjlig och förbjuden kärlek, alla intensivt engagerande, men också ett par spännande och roliga barnböcker. Hon är bosatt på landsbygden i Småland.

Priser och utmärkelser:
Tyska ungdomsbokpriset Buxtehuder Bulle för Syskonkärlek (1994)
Tyska ungdomsbokpriset Junge Jugendbuch Jury för Syskonkärlek (1995)
Jönköpings läns landstings Kulturstipendium (1996)
Bokjuryn kategori 14-19 år (2004)
Pocketpriset kategori ungdomsbok (2007)
Bokjuryn kategori 14-19 år (2007)
Sveriges Radios Barnens Romanpris för Flyga högt (2012)
Emilpriset (2013)

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår