bok

Stella skaffar ett syskon

Annelie Drewsen

Författare

Sofia Falkenhem

Illustratör

Beskrivning

2013-09-03
Svenska
6-9

Författare

Annelie Drewsen

Illustratör

Sofia Falkenhem

Stellas högsta dröm är att få ett syskon. En gång åkte hon till morfar över natten bara för att mamma och pappa skulle få tid att göra en lillebror åt henne, men inte fick hon något syskon för det. Stella är trött på att vänta, så när kompisen Sam frågar om hon vill ha hans lillebror säger hon ja. Fast var det en så bra idé egentligen?

Annelie Drewsen är författare, skribent och lärare i svenska som andraspråk och spanska. Hon har tidigare gett ut två tvåspråkiga bilderböcker på Vivlio förlag. Sofia Falkenhem är illustratör och serietecknare med bland andra böckerna om Kalle Skavank och Dilsa på meritlistan.

Detaljer

Bokinformation

Åldersgrupp

6-9

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Serie

Läsa själv

Publiceringsdatum

2013-09-03

Produktion

Produktdetaljer

ISBN

9789129689402

 

Prinsen av Porte de la Chapelle

Om boken

"Idag är det lördag och jag ska fly från Sverige. Det låter helt skadat. Det borde inte finnas ord för det som händer nu. Men orden finns och allt är på riktigt."

Efter tre år i Sverige kliver Salar på tåget i Malmö. Han vet inte vart han ska, bara att han måste fly igen. Kanske kommer han aldrig mer att träffa Karin och Albin. Han har blivit en del av deras familj, gått i skolan och lärt sig språket. Sedan kom avslaget.

När tåget rullar över bron stänger Salar av mobilen. Han orkar inte förklara, orkar inte ta farväl. Under en farlig resa genom Europa försöker han förtränga sin svenska familj. Men vissa saker försvinner inte, hur mycket man än blundar.

Salar hamnar i Paris och det provisoriska tältlägret vid Porte de la Chapelle. Där möter han Najib, som hjälper honom att hantera det svåra livet som flykting i Frankrike. Bland råttor, rädsla och polisrazzior växer en vänskap fram.

En mörk och ärlig roman om en ung människa som slåss för sin värdighet i ett omänskligt system.

Prinsen av Porte de la Chapelle är en fiktiv berättelse som bygger på verkliga omständigheter. Annelie Drewsen har gjort omfattande research och intervjuat ungdomar som lever på gatan i Paris - många av dem med starka band till Sverige.

Annelie Drewsen

Prinsen av Porte de la Chapelle

 

Det gosiga spöket

Om boken

Sam och Sara har hela källaren full av magiska apparater och mystiska maskiner som de ärvt av sin farmor och farfar, som var spökforskare. Syskonen är alltid på jakt efter nya spöken att rädda och nu behöver deras vän Preben hjälp. Det verkar som om hans hus är hemsökt! Kanske är det hans döda fru som kommit tillbaka? Kan Sam och Sara hjälpa honom att få kontakt?
Petrus Dahlin och Sofia Falkenhem är ett radarpar när de gäller roliga och spännande serier för 6–9-åringarna. Det blir fart och fläkt, tokiga karaktärer, knäppa uppfinningar men framför allt SPÖKEN!Böckerna i Spökräddarna-serien är genomillustrerade och funkar både som högläsning och för den som kommit en bit på vägen med sitt eget läsande. Och var inte rädda, spökena i de här böckerna är nästan alltid snälla …

Petrus Dahlin, Sofia Falkenhem

Det gosiga spöket

 

Relaterat

Nyheter

De vinner årets plakettpriser

Sveriges biblioteks utmärkelser till årets bästa barn- och ungdomsböcker har delats ut till Elaf Ali och Annelie Drewsen.

Räddningsaktion för utrotningshotade spöken

Fart och fläkt, tokiga karaktärer, knäppa uppfinningar och massor av spöken! Duon bakom populära Kalle Skavank-böckerna är tillbaka. Nu kommer Petrus Dahlin och Sofia Falkenhem med en ny bokserie för lågstadieåldern: Spökräddarna.

”Det finns inte en Salar i verkligheten, utan tusentals.”

Prinsen av Porte de la Chapelle är en skönlitterär skildring av en svensk-afghansk pojke som tvingas leva som hemlös i Paris. Det är en lättillgänglig roman av något av det svåraste som pågår i Europa just nu.

Ylva Karlsson och Sofia Falkenhem skapar unik bok om att vara en hen

Egentligen vill Månne bara leka med sina bästisar, prata med månen och vara i sitt hemliga rike. Men det är inte så lätt när hen ständigt träffar störande plommonhjärnor som tror att alla är pojkar eller flickor! Ylva Karlsson och Sofia Falkenhem har skapat en magisk och lite sorgsen barnbok om en ickebinär åttaåring.

Årets adventsbok är här!

I år gick hedersuppdraget att skapa den efterlängtade högläsningsboken i 24 kapitel till författaren Mats Strandberg och illustratören Sofia Falkenhem.