Omslagsbild: Fulast i världen


Läsålder: 12-15

Utgivningsdatum: 2013-08-13
Recensionsdatum: 2013-09-02
ISBN: 978-91-29-68806-1

Fulast i världen

Simon vet hur knuffar och armbågar känns, men inte hur man ger igen. Och han vet hur det känns att längta sönder sig efter någon som inte längtar tillbaka.

Siw skäms för allt – sitt namn, sin familj, sig själv. Hon vet också hur det känns att längta sönder sig – men efter någon hon inte borde längta efter.

Simon och Siw träffas på sommarlovet mellan åttan och nian och blir kära, men när semestern är slut tappar de kontakten. Första dagen i skolan kan Siw knappt tro sina ögon – Simon står i dörren och ska börja i hennes klass. Det hade kunnat vara helt fantastiskt, men coola Evelina bestämmer att Simon är ful och en tönt som man inte kan vara med. Siw förstår att hon måste glömma Simon – ju fortare, desto bättre. De fula och konstiga får hitta andra fula och konstiga att vara med. Det är så världen fungerar, det är inte hennes fel. 

I den här relationsrysaren får vi omväxlande följa Simon och Siw. Ingrid Olsson är fenomenal på att gå rakt in i sina huvudpersoner och skildra det mänskliga psyket med knivskarp trovärdighet. Här härskar högstadiets hårda lagar, ett system som sitter i ryggraden på de som går där. Cool + cool = sant. Inget annat är möjligt.
Mer om författaren
130 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: augusti 2013
101 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: augusti 2013

SENASTE RECENSIONERNA

"Hög igenkänning om högstadiet" "Språket är något som alltid sticker ut i Ingrid Ohlssons texter, den här boken är inget undantag. Vackra formuleringar som gränsar till poesi får mig att vilja läsa dem om och om igen."
www.litteraturmagazinet.se
"Olsson är fenomenal på att skildra smärtpunkter och balansgångar på omgivningens förväntningar, även i 'Fulast i världen'." "'Fulast i världen' är en smärtsam roman med många svängningar och hårda repliker, men någon svart berättelse är det inte. Tvärtom borrar Olsson trovärdigt och gripande in sig i högstadiets kärna och formar en rungande kärlekshistoria."
www.smp.se

Ingrid Olsson är född 1977 och bosatt i Stockholm. Hon har gått skrivarlinjen på Bollnäs folkhögskola och debuterade 2003 med ungdomsromanen Medan mamma sover. Sedan dess har hon skrivit både bilderböcker, kapitelböcker och ungdomsromaner, till exempel Monstersystern, Morfar i smyg, Långt ifrån cool och Stenhjärta. 2006 fick Ingrid Olsson Hans Peterson-stipendiet för Betong fjäril betong och 2008 Augustnominerades Ett litet hål i mörkret (2008).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår