Omslagsbild: Dömd

Bokserie: Amargi (del 1)
Läsålder: 9-12

Utgivningsdatum: 2014-03-24
Recensionsdatum: 2014-04-07
ISBN: 978-91-29-68905-1

Dömd

Amargitrilogin
Det finns ingen rättvisa, det inser Amir, Lo och Vidar så snart de kommit som fosterbarn till gården Himmelsfrid. Gården är allt annat än himmelslik; barnen bevakas hela tiden och straffas så fort de gör minsta lilla fel. Där härskar Gunvor, eller fostermor, som hon vill kallas. Hennes uppgift är att göra folk av barn till dömda mördare.

Amir, Lo och Vidar tror alla tre att deras mammor är oskyldigt dömda, och tillsammans tänker de ta reda på sanningen. Frågan är bara hur de ska ta sig över muren med elstängsel som omringar Himmelsfrid. Kan de få hjälp av dolda krafter? Och vågar de verkligen lita på varandra?

Dömd är den första delen i Amargitrilogin, en spännande och magisk berättelse om kampen för frihet.
Mer om författaren
126 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: mars 2014
77 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: mars 2014
"Dömd" på tio i topp-listan i kategorin Kapitelböcker 9-12 år /Bokjuryn
"Någon för den som är i slukaråldern att sätta tänderna i!"
www.litteraturmagazinet.se
"Ååååh, jag döör vad spännande den här första boken i serien var! Varför är inte del två här NU? En klassisk första del som slutar med en gigantisk cliffhanger!"
barnungdomsbloggen.wordpress.com
"Den är spännande, lite läskig och har de där lite magiska inslagen som är riktigt stort just nu"
bibliotekskatten.blogspot.se

Jag har varit en bokslukare sedan jag lärde mig att läsa. Spännande mysterier och magiska historier var tidiga favoriter och realistiska böcker om orättvisor kom vart efter. Därför var det självklart för mig att min första helt egna bokserie, Amargitrilogin, skulle blanda realism med ett spännande magiskt äventyr. Det sumeriska ordet amargi är det första ordet man känner till för frihet, och det är kampen för friheten som jag skildrar i böckerna.

Jag skriver också manus för teve och är bland annat en av skaparna till julkalendern Superhjältejul som vi sedan knoppade av till två böcker om MegaVega och SuperNova. Det som engagerar mig är frågor som rör barns rättigheter och existentiella ämnen. I ett projekt för barn som har allvarligt sjuka föräldrar har jag skrivit kortfilmsmanus för ungdomar och en barnbok för yngre barn. Berättelserna handlar om hur tufft det kan vara när man har en förälder som är sjuk, men samtidigt också hur det kan kännas bättre om man bara vågar prata med varandra.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår