Omslagsbild: Joel spelar innebandy: Första träningen

Bokserie: Lättläst Läsålder: 6-9

Utgivningsdatum: 2014-01-15
ISBN: 978-91-29-68924-2

Joel spelar innebandy: Första träningen

Joel gillar sport, och nu ska han börja spela innebandy! Han har provat en massa olika sporter, men han har inte riktigt trivts med någon av dem: tennis var ensamt och ishockey var vingligt. Fotboll var roligt, men han fick nästan aldrig spela match, så nu spelar han bara på rasterna.

Det är lite nervöst att gå till den första träningen. De andra killarna i laget har spelat förra terminen också, och de verkar ha full koll på bollen. Joel får kämpa en del. Han dribblar, fintar och passar, och han lyckas till och med göra ett mål. Det här var ju riktigt roligt!

Joel spelar innebandy, som ingår i Lättläst-serien, är för alla sportälskare. Innebandy är i dag den näst största sporten i Sverige med många unga spelare runt om i landet. Berättelserna om Joel är charmiga vardagsäventyr som på pricken fångar känslan av nybörjarnerver, laganda och sportintresse. Lite text med läsvänlig typografi, varvat med pratbubblor med versal text, skapar roliga böcker som verkligen lockar till läsning!
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Första träningen är den första boken i det som glädjande nog verkar bli en serie, 'Joel spelar innebandy' (nästa bok heter 'Utvisningen'). Vad bra! För jag vill ha fler böcker om Joel att sätta i händerna på de där sporttörstande nybörjarläsarna."
carolinalandin.blogspot.se
"Första träningen är den första boken i det som glädjande nog verkar bli en serie, 'Joel spelar innebandy' (nästa bok heter 'Utvisningen'). Vad bra! För jag vill ha fler böcker om Joel att sätta i händerna på de där sporttörstande nybörjarläsarna."
carolinalandin.blogspot.se
76 kr Bok - Kartonnage
Utgiven: januari 2014

Jag har alltid gillat att läsa och skriva. Redan på högstadiet, under en praovecka på folkbiblioteket hemma, bestämde jag mig för att bli bibliotekarie. Då var det böckerna och läsningen som avgjorde inriktningen, men med tiden har även mötet med olika människor blivit viktigt.

Från och till har även skrivandet funnits med i mitt liv. Jag var aldrig någon stjärna på att skriva uppsatser i skolan. Men skrivit har jag ändå alltid gjort. Under gymnasietiden skrev jag för en lokaltidning samt för en lokal frimärkstidning för unga. Sedan vilade skrivandet under ganska många år, även om jag hela tiden samlat idéer och uppslag. Idéer som jag samlat på mig på små lappar eller i mobilen. Redo att stoppas in i en text där de passar.

För några år sedan återupptog jag skrivandet igen. Jag har jobbat många år som barnbibliotekarie och vet hur viktigt det är med bra böcker för nybörjarläsarna och även lättläst för de äldre barnen. Därför föll det sig naturligt för mig att skriva för de som precis lärt sig läsa. Jag tror att nybörjarläsarna ofta vill läsa om något som de kan känna igen sig i. Sport är något som intresserar många barn och det finns en hel del böcker som handlar om sport, framför allt fotboll. Men det finns så många andra sporter. Innebandy lockar många och inspirationen till mina böcker har jag fått genom att en av mina söner spelar innebandy.


 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår